Κοτζιάς κατά Τσίπρα: Γιατί ο «εθνικός συκοφάντης» υβρίζει μόνο εμένα για τις Πρέσπες;

Κοτζιάς κατά Τσίπρα: Γιατί ο «εθνικός συκοφάντης» υβρίζει μόνο εμένα για τις Πρέσπες;

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα αφήνει ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τη νέα σε βάρος του επίθεση από τον Π. Καμμένο τονίζοντας η στάση του «εθνικού συκοφάντη» εξυπηρετεί εκείνους «που επιδιώκουν, άλλοι να έχουν τη δόξα και άλλοι την ύβρη». Ταυτόχρονα καλεί τον Π. Καμμένο να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την ασυλία, χαρακτηρίζει «βρώμικη» τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή και επικρίνει τον Γ. Κατρούγκαλο που την επέτρεψε.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται να στέλνει μηνύματα στον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση συνολικά δηλώνοντας ότι επιτρέπουν στον Π. Καμμένο να πραγματοποιεί μια «προεκλογική καμπάνια δια της δυσφήμισης» τονίζοντας ότι αυτό το πράττει συνεπικουρούμενος από «την επιπολαιότητα της κυβέρνησης».

Συνεχίζει δέ λέγοντας ότι αυτό δείχνει να «εξυπηρετεί εκείνους που επιδιώκουν, άλλοι να έχουν τη δόξα και άλλοι την ύβρη» και αναφέρει πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι «σφαίρες, χώματα με αίματα και αίμα, έχουν σταλεί μόνο σε μένα, λες και είμαι ο αποκλειστικός τροφοδότης και διαπραγματευτής της Συμφωνίας των Πρεσπών και ακόμα και σήμερα, ο εθνικός συκοφάντης υβρίζει μόνο εμένα». 

Ταυτόχρονα δείχνει και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία για τις βίζες που καταγγέλλει ο Π. Καμμένος είχε την έγκρισή του ως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου.

«Η Δημοκρατία υπονομεύεται με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στον δημόσιο χώρο, με ύβρεις, συκοφαντίες και εκβιασμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του και αφού χαρακτηρίζει «εθνικό συκοφάντη» τον Π. Καμμένο σημειώνει ότι:

* Κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον «εθνικό συκοφάντη» τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα, η Βουλή να μετατρέπεται σε χώρο δικαστηρίου. «Χωρίς εγώ να έχω το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού μου» υποστηρίζει ο κ. Κοτζιάς, προσθέτοντας πως τα όσα κατέθεσε ο Π. Καμμένος, ο «εθνικός συκοφάντης» όπως τον αποκαλεί, είναι «μάλλον προϊόν παράνομης υποκλοπής» και αφορούν συνομιλίες ανάμεσα σε παλιούς διπλωμάτες.

* Η συζήτηση στη Βουλή ήταν «βρώμικη» διότι «σύμφωνα με την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, την υπ. αριθμ. 9 του 1998, δεν θα έπρεπε να γίνει, γιατί όπως λέει η απόφαση, ζητήματα που βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία ή διερευνώνται από τον εισαγγελέα, δεν μπορούν να συζητηθούν στη Βουλή»

* Η συζήτηση αντίκειται σε επτά αποφάσεις του ΣτΕ και δύο του Ελεγκτικού συνεδρίου, και μάλιστα για μία συμφωνία που έχει λάβει γραπτή έγκριση του τότε γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και σήμερα υπουργού Δικαιοσύνης».

Παράλληλα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δηλώνει εκ νέου ότι ο Π. Καμμένος είχε συμφωνήσει με το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και «τώρα για προεκλογικούς λόγους και επειδή εξυπηρετεί ίσως και τρίτους, θέλει να εμφανίζει τον εαυτό του ως δήθεν μακεδονομάχο».

«Καλώ τον εθνικό συκοφάντη» συνεχίζει, «να δεχθεί και τη Βουλή να χορηγήσει, άδεια άσκησης ποινικής διώξεως, σύμφωνα με τα άρθρα, 61 παρ. 2, 62 παρ.1 του Συντάγματος, και να αφηγηθεί και εκείνος και να οδηγηθεί η υπόθεση εκεί που πρέπει, στην αίθουσα του δικαστηρίου. Εκεί ας αποδείξει, που δεν μπορεί, όλες τις συκοφαντίες που κάθε δεύτερη μέρα, όπως πράττει κάθε ένοχος, τις τροποποιεί» τόνισε.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρεται τέλος σε συνεχείς αντιφάσεις του πρώην υπουργού Άμυνας σχετικά με τα χρήματα για τα οποία κατηγορεί ότι έλαβε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, και σημειώνει: «Λέω κάτι απλό στον εθνικό συκοφάντη: ας έρθει στο δικαστήριο κι ας αφήσει τις κλάψες για μη άρση του ασύλου, όπως έκανε χθες», προσθέτοντας πως στο δικαστήριο λύνονται οι υποθέσεις και όχι με μονολόγους στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι «εκεί θα αποδειχθεί και το ελατήριό του και το ίδιον όφελος και η εξυπηρέτηση τρίτων».

Αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και στήριξη σε Π. Γερουλάνο

Ο πρώην υπουργός πέραν των μηνυμάτων προς Τσίπρα ανέδειξε περαιτέρω τη διαφοροποίησή του και τις αποστάσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως το ΠΡΑΤΤΩ θα στηρίξει ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων τον Π. Γερουλάνο, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να μην συμπράξει με το κυβερνών κόμμα στις επικείμενες εθνικές εκλογές. 

Σημείωσε μάλιστα ότι για τις βουλευτικές εκλογές, θα αποφασίσει, «όχι μόνος μου, αλλά με την καθοδήγηση του ΠΡΑΤΤΩ και θα εξαρτηθεί από το πολιτικό περιεχόμενο του χώρου με τον οποίο θα συμπράξω».
Τόνισε πάντως πως ακόμη και στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε υπόψη την πρόταση του ΠΡΑΤΤΩ και κατέληξε λέγοντας πως η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει «δύο υπογραμμίσεις: χωρίς λευκή επιταγή και χωρίς να είναι επ'' αόριστον».