Κώστας Αχ. Καραμανλής: Όποιος επιτίθεται σε ΜΜΕ δείχνει πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του Τύπου

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Όποιος επιτίθεται σε ΜΜΕ δείχνει πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του Τύπου

του Αλέξανδρου Διαμάντη

«Όποιος κατηγορεί και επιτίθεται σε μέσο ενημέρωσης -είτε αυτό είναι ιδιωτικό είτε αυτό είναι κρατικό- επειδή δεν του είναι αρεστό, δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του Τύπου και της ενημέρωσης σε μία ευνομούμενη Δημοκρατία». Αυτό τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφερόμενος στην σημερινή επίθεση στον ΣΚΑΙ, φράση η οποία ερμηνεύεται και ως αιχμή για το εμπάργκο που έχει κηρύξει η Πειραιώς στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα, πάντως, με τον ίδιο η τρομοκρατική επίθεση είναι αποτέλεσμα και της ακραίας πόλωσης που βιώνουμε όλοι μας τους τελευταίους μήνες.

Εξαπέλυσε, δε, τα πυρά του στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό λέγοντας ότι «είμαστε ως χώρα εγκλωβισμένη σε μία δημοσιονομική πειθαρχία μέχρι το 2060, πράγμα πρωτοφανές για κυρίαρχο κράτος.

«Αδυνατούμε να βγούμε στις αγορές και ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.  Μας μιλάτε εδώ, Υπουργοί, για επεκτατικό προϋπολογισμό και αυτό το στηρίζετε με σχεδόν πανηγυρικό τρόπο στην κατάργηση της μείωσης των συντάξεων, που εσείς όμως θεσμοθετήσατε τον Μάιο του 2017. Μέχρι σήμερα έχετε κάνει δεκαεπτά παρεμβάσεις εις βάρος των συνταξιούχων και έχετε αυξήσει τους φόρους είκοσι μία φορές», είπε ακόμα.