Κλιμακωτό το ωράριο προσέλευσης σε δημόσιο και καταστήματα
Τ. Θεοδωρικάκος

Κλιμακωτό το ωράριο προσέλευσης σε δημόσιο και καταστήματα

Η προσέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο θα γίνεται σε τρεις φάσεις, στις 7, 8 και 9 το πρωί, ενώ αντίστοιχη ρύθμιση θα υπάρξει και για τα καταστήματα γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι οι γονείς παιδιών έως 15 ετών θα μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, όσο τα σχολεία είναι κλειστά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε μεταξύ άλλων πως μέσα στον Μάιο θα γίνει εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής στα υπουργεία, ενώ αναφορικά με τις εκκλησίες είπε πως «με τα πρώτα μέτρα άρσης των περιορισμών θα υπάρξει άνοιγμα των εκκλησιών και οι πιστοί θα μπορούν να κάνουν την ατομική προσευχή τους και στην συνέχεια η επιτροπή και η κυβέρνηση θα ανακοινώσουν περαιτέρω μέτρα για το σταδιακό άνοιγμα.

Τόνισε ακόμη ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν κατηγορηματικός: Όπως είπε από την επόμενη Δευτέρα θα αρχίσει μια σταδιακή επιστροφή σε μια μορφή κανονικότητας. Θα γίνεται τεστάρισμα των δεδομένων από τους ειδικούς και αναλόγως ή θα προχωράμε σε ελάφρυνση της κατάστασης ή θα λαμβάνονται μέτρα.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, επισημαίνοντας ότι τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία βρίσκονται μπροστά μας.