Κλιμακώνει η ΝΔ, μετά την απόφαση Δημητρίου για το Μάτι

Κλιμακώνει η ΝΔ, μετά την απόφαση Δημητρίου για το Μάτι

Στις 12 το μεσημέρι ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής του Κ. Καραγκούνης θα επισκεφθούν τον προϊστάμενο εισαγγελέα πρωτοδικών κ. Ηλία Ζαγοραίο για την αδιανόητη, όπως τη χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία, εντολή που έδωσε χθες η κ. Ξένη Δημητρίου να διακοπεί η έρευνα στην υπόθεση της εθνικής τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ ζήτησε συνάντηση και με την κ. Δημητρίου, αλλά είναι εκτός Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν ξεκινήσουν οι κλήσεις των πρώτων υπόπτων που ενεπλάκησαν σε επιχειρησιακό και όχι μόνο επίπεδο στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, «μπλοκάρεται» η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα που είχε διαταχθεί για τον εντοπισμό των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, ακριβώς τη στιγμή που ολοκληρωνόταν η προκαταρκτική εξέταση την οποία διενήργησε το συντομότερο δυνατό ο επί τέσσερα χρόνια προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, παραλαμβάνοντας και το αναμενόμενο εδώ και ημέρες πόρισμα του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής, ένα έγγραφο της εισαγγελέως Εφετών Ξένης Δημητρίου ήρθε να ανάψει «φωτιές», μπλοκάροντας ουσιαστικά την επικείμενη κλήτευση σε εξηγήσεις των υπόπτων.

Με την έγγραφη παραγγελία της η κ. Δημητρίου ζητεί να συσχετιστεί στη δικογραφία το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου από τη …διοικητική έρευνα που διέταξε μόλις πριν λίγες ημέρες προκειμένου να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες.