Κλειδώνει το τείχος της ανοσίας με 5,5 εκατ. δόσεις εμβολίων - Καθοριστικοί μήνες Μάιος και Ιούνιος

Κλειδώνει το τείχος της ανοσίας με 5,5 εκατ. δόσεις εμβολίων - Καθοριστικοί μήνες Μάιος και Ιούνιος

Σε καθοριστικούς μήνες για το χτίσιμο της ανοσίας αναγορεύονται ο Μάιος και ο Ιούνιος καθώς αναμένονται περίπου 5,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με την κυβέρνηση να βλέπει να καλύπτεται το όριο που έχει θέσει η επιστημονική κοινότητα. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο στόχος αυτός μπορεί να υλοποιηθεί δίνοντας μια τεράστια ώθηση στην επιχείρηση  “Ελευθερία”, αλλά και να θέσει τις βάσεις για μια επιστροφή στην κανονικότητα την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη και το σχέδιο που αφορά στον τουρισμό και το άνοιγμα της χώρας πάντα με προϋποθέσεις και τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

Συγκεκριμένα, το δίμηνο Μαΐου Ιουνίου αναμένονται σχεδόν 5,5 εκατομμύρια εμβόλια γεγονός που θα επιτρέψει και την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των ρυθμών εμβολιασμού που ήδη έχουν ξεπεράσει τις 55.000 ημερησία. Στην περίπτωση που η εισαγωγή των εμβολίων γίνει με τους προβλεπόμενους ρυθμούς το σύστημα που έχει στηθεί δύναται να πραγματοποιεί μέχρι 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα με ότι αυτό σημαίνει για τη συνέχεια του προγράμματος

Οι 5,5 εκατομμύρια δόσεις θα έρθουν να προστεθούν στους 1,5 εκατομμύρια δόσεις που προβλέπεται να γίνουν εντός τους Απριλίου και στους 1,7 εκατ. Εμβολιασμούς που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Συνολικά μέχρι τέλη Ιουνίου δηλαδή μαζί με τις δεύτερες δόσεις που προβλέπει το πρόγραμμα αναμένεται να υπερκερασθεί το όριο που υπάρχει για να θεωρηθεί πως το τείχος της ανοσίας θα έχει κτιστεί.

Με τον τρόπο αυτό τα δεδομένα αλλάζουν. Κοινωνία και οικονομία θα πάρουν βαθιά ανάσα εν μέσω καλοκαιρινής (τουριστικής) περιόδου και με την αγορά να ανοίγει βήμα βήμα. Υπάρχει όμως και ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο που κάνει τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να αισιοδοξούν. 

Όπως τονίζει στο liberal.gr κυβερνητική πηγή από τις παρτίδες που θα έρθουν στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα τα εμβόλια της Astrazeneca θα είναι περίπου 900.000 επί του συνόλου των 5,5 εκατομμυρίων που αναμένονται για το δίμηνο Μαΐου Ιουνίου. Ως εκ τούτου ακόμη και οι πολίτες που έχουν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα καλυφθούν με ένα από αυτά των υπολοίπων εταιρειών ξεφεύγοντας από το δισταγμό και το φόβο.

Παράλληλα ο Ιούνιος  θα παίξει μεν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εκ των πραγμάτων όμως θα οδηγήσει σε αλλαγή της πολιτικής ατζέντας αλλά και της αντιπαράθεσης των υψηλών τόνων που έχει επιλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση εν μέσω της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι εφόσον μπει το καλοκαίρι τότε οι συνθήκες θα αλλάξουν και η χώρα θα εισέλθει σε νέα φάση, αφήνοντας εν πολλοίς πίσω της τον κορονοϊό και την πίεση στην οικονομία. Γι’ αυτό το λόγο το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να θέσει με ένταση την προγραμματική του ατζέντα στην κοινωνία , στέλνοντας μήνυμα εφαρμογής του προεκλογικού του προγράμματος, το οποίο μέχρι σε μεγάλο βαθμό έμεινε πίσω  εξαιτίας της πανδημίας. 

Ήδη βήμα βήμα ο σχεδιασμός αυτός έχει μπει σε φάση υλοποίησης, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να  συνδέσει την αξιωματική αντιπολίτευση με την απουσία προγραμματικού και πολιτικού λόγου, χρεώνοντας της ισοπέδωση, καταστροφολογία και πολιτική μιζέρια.