ΚΙΝΑΛ: «Άρον-άρον η δίωξη εναντίον του Α. Λοβέρδου»

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 18:29
-A +A
ΚΙΝΑΛ: «Άρον-άρον η δίωξη εναντίον του Α. Λοβέρδου»

Ερωτήματα προκαλεί η «άρον άρον» δίωξη εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου κατά παραγγελία της Ελένης Τουλουπάκη, αφού έρχεται μία ημέρα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αφαιρέσει τον φάκελο της υπόθεσης από την εισαγγελέα διαφθοράς, αναφέρεται στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Πιο αναλυτικά το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Μια μέρα μετά το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αφαίρεση του φακέλου από την κα Τουλουπάκη , αυτή σπεύδει άρον άρον, να παραγγείλει δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου. Πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας. Όμως η αλήθεια θα λάμψει».

Α. Λοβέρδος: «Αμετανόητοι σκευωροί, θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «αμετανόητους σκεωρούς, που θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά», αναφερόμενος στην παραγγελία ποινικής δίωξης για την υπόθεση Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ παράλληλα σημείωσε πως «σήμερα έβγαλαν και το τελευταίο προσωπείο τους».

«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει», τόνισε ο βουλευτής το9υ Κινήματος Αλλαγής στην ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζήτησε την άσκηση δίωξης κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την, σε βάρος του, απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση.

Η άσκηση της δίωξης είναι στα πλαίσια της υπόθεσης Novartis για την οποία η Ελένη Τουλουπάκη είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κάτι που τελικά έγινε μετά από αίτημα του ίδιου του Ανδρέα Λοβέρδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε καταθέσει ως ύποπτος στο πλαίσιο αυτής της έρευνας και έχει αρνηθεί την όποια εμπλοκή του. Μάλιστα έχει καταγγείλει την διαδικασία και έχει μηνύσει και τους εισαγγελείς διαφθοράς ενώ έχει χαρακτηρίσει «ψευδοδικογραφία» την δικογραφία που είχε σχηματιστεί.

Μάλιστα έχει καταγγείλει επίσης ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί σε αυτή σημαντικά στοιχεία και δεδομένα από συγκεκριμένες μαρτυρίες όπως αυτή του Ν. Μανιαδάκη.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα