Η Ε. Τουλουπάκη ζητά την άσκηση δίωξης κατά του Α. Λοβέρδου για δωροληψία

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 14:15
-A +A
Η Ε. Τουλουπάκη ζητά την άσκηση δίωξης κατά του Α. Λοβέρδου για δωροληψία

Την άσκηση δίωξης κατά του Ανδρέα Λοβέρδου ζητά η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την, σε βάρος του, απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία πολιτικού προσώπου κατ΄ εξακολούθηση.

Η άσκηση της δίωξης είναι στα πλαίσια της υπόθεσης Novartis για την οποία η Ελένη Τουλουπάκη είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κάτι που τελικά έγινε μετά από αίτημα του ίδιου του Ανδρέα Λοβέρδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε καταθέσει ως ύποπτος στο πλαίσιο αυτής της έρευνας και έχει αρνηθεί την όποια εμπλοκή του. Μάλιστα έχει καταγγείλει την διαδικασία και έχει μηνύσει και τους εισαγγελείς διαφθοράς ενώ έχει χαρακτηρίσει «ψευδοδικογραφία» την δικογραφία που είχε σχηματιστεί.

Μάλιστα έχει καταγγείλει επίσης ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί σε αυτή σημαντικά στοιχεία και δεδομένα από συγκεκριμένες μαρτυρίες όπως αυτή του Ν. Μανιαδάκη.

Α. Λοβέρδος: «Αμετανόητοι σκευωροί, θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «αμετανόητους σκεωρούς, που θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά», αναφερόμενος στην παραγγελία ποινικής δίωξης για την υπόθεση Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ παράλληλα σημείωσε πως «σήμερα έβγαλαν και το τελευταίο προσωπείο τους».

«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει», τόνισε ο βουλευτής το9υ Κινήματος Αλλαγής στην ανάρτησή του στο Twitter.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 20/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα