Καμμένος για Κοτζιά: Το γαρ πολύ της θλίψεως...

Καμμένος για Κοτζιά: Το γαρ πολύ της θλίψεως...

Με επίθεση κατά του Νίκου Κοτζιά απαντά ο Πάνος Καμμένος στις καταγγελίες σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος. «Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία εκδόσεως βίζα» δήλωσε ενώ κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστηρίζει ο πρώην υπουργός τόνισε: «Το γαρ πολύ της θλίψεως...»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε και επισήμως τα περί χρηματισμού της κυβέρνησης με 50 εκατ. από τον Τζορτζ Σόρος αφήνοντας νέες αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά.

Μίλησε δε για την ύπαρξη πρακτικών και την παρουσία των μελών του υπουργικού συμβουλίου παραπέμποντας εμμέσως στο Μαξίμου προς επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζει.

Ταυτόχρονα επιχείρησε να δείξει ως υπεύθυνους για τα όσα λέγονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατά την άποψή του κάνουν «σπέκουλα» και συντηρούν το θέμα. Ερωτώμενος όμως για τις δηλώσεις Κοτζιά αρχικά δήλωσε ότι «δεν θα ασχοληθώ άλλο με τον κ. Κοτζιά» για να προσθέσει στη συνέχεια πως «το γαρ πολύ της θλίψεως...».

Ουσιαστικά εμφανίσθηκε να αποδίδει τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εξωτερικών στη «θλίψη» του  από το γεγονός ότι βρέθηκε εκτός κυβέρνησης αφήνοντας να εννοηθεί παράλληλα, ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τα πρακτικά μπορούν να τον επιβεβαιώσουν σε όσα ο ίδιος υποστηρίζει. 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Νίκος Κοτζιάς έχει κάνει και άλλες καταγγελίες σχετικά με την πολιτική του Πάνου Καμμένου σημειώνοντας πως ουσιαστικά υπέσκαπτε την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης για τις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου και συνολικά η κυβέρνηση δεν παίρνουν θέση.

Μόλις χθες επιχειρήθηκε μια πρώτη αμφισβήτηση των όσων είπε ο Νίκος Κοτζιάς με τον Χρήστο Σπίρτζη αρχικά να αφήνει να εννοηθεί ότι δεν ειπώθηκε κάτι στο υπουργικό και εν συνεχεία να διευκρινίζει πως ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε κάτι απλά ο ίδιος δεν άκουσε.

Οι νέες δηλώσεις του Π. Καμμένου λίγη ώρα μετά από τη σχετική του ανάρτηση στο twitter και οι αναφορές του στα πρακτικά και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ως αυτόπτες και αυτήκοες μάρτυρες γεννά νέα ερωτήματα, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ουδείς έλαβε ξεκάθαρη θέση (ο κ. Σπίρτζης μάζεψε τις αρχικές του δηλώσεις) ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να σωπά.

Η απάντηση στο ερωτήματα για το ποιος από τους δύο ψεύδεται χρίζει επίσημης απάντησης.