Κάλεσμα Κυριάκου προς τις γυναίκες της Ν.Δ. να βγουν στο προσκήνιο

Κάλεσμα Κυριάκου προς τις γυναίκες της Ν.Δ. να βγουν στο προσκήνιο

Γενικευμένο κάλεσμα στις γυναίκες του κόμματος να βγουν στο προσκήνιο και να αλλάξουν τις... ισορροπίες, τόσο στη Ν.Δ. όσο και γενικότερα στην πολιτική έκανε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην επιτροπή γυναικών του κόμματος, παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων του ωραίου φύλου. Μιλώντας με συναίσθημα αλλά και τεχνοκρατικά στοιχεία, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στη μητέρα του, αλλά στις τρεις αδερφές του, τονίζοντας ότι με τόσες γυναίκες γύρω του, έχει ξεχωριστή ευαισθησία και κατανόηση προς αυτές.

Εξέφρασε τον απεριόριστο σεβαστό του στις γυναίκες για ό,τι κάνουν στην ελληνική οικογένεια και την ελληνική κοινωνία, έχοντας πολυσχιδή καθήκοντα, που σε πολλές περιπτώσεις δεν αναγνωρίζονται.

«Έχουμε πολύ λίγες γυναίκες στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και πολύ λίγες γυναίκες και στο κόμμα μας», επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζοντας ότι «δεσμεύομαι να το αλλάξουμε αυτό».

Επισήμανε ότι τον απασχόλησε το θέμα της ποσόστωσης και αποφάσισε να κρατήσει τη διάταξη, παρ'' ότι δεν θεωρεί ότι είναι ότι καλύτερο, όμως σ'' αυτή τη φάση θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή ενός απαραίτητου αριθμού γυναικών. Και συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μια σύγχρονη πολιτική ισότητας δεν περνά κατ'' ανάγκη μέσα από εργαλεία του παρελθόντος». Παράλληλα, κάλεσε τις γυναίκες του κόμματος να βγουν μπροστά σε όλους τους τομείς και να διαδραματίσουν το ρόλο που τους αρμόζει και αξίζουν και τον οποίο έχει ανάγκη η κοινωνία...

Απ. Σκ.