Και αν μετά την απελευθέρωση του ωραρίου δεν σταματήσουν τα κορονοπάρτι;

Και αν μετά την απελευθέρωση του ωραρίου δεν σταματήσουν τα κορονοπάρτι;

Φορτηγά με ποτά και άλλα με… πάγο, ηχοσυστήματα, dj και πυρσοί, εκατοντάδες νεαροί και νεαρές αλλά και ημιπιτσιρικάδες μετατρέπουν τους χώρους του ΑΠΘ σε χώρους διεξαγωγής υπαίθριων πάρτι πίνοντας μέχρι πρωίας.

Ένας 23χρόνος βρέθηκε κάτω από τις ερπύστριες ενός μηχανήματος που βρισκόταν στο χώρο και το οποίο έβαλε μπροστά ένας φίλος του που είχε καταναλώσει αλκοολ ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής μια 19χρονη έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοολ βρέθηκε σε ένα φρεάτιο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το θέμα με τα κορονοπάρτι στη Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ουδείς δύναται πλέον να δηλώνει αναρμόδιος.

Χαρακτηρίστηκαν ως αντίδραση της νεολαίας στις επιπτώσεις της καραντίνας. Και ενώ υπήρχαν απαγορεύσει τα κορονοπάρτι ειδικά στο ΑΠΘ έτυχαν μιας ιδιότυπης ασυλίας.

Κάτι οι καταλήψεις που είχαν προηγηθεί ή συνεχίσθηκαν και κατά την διάρκεια των πάρτι αυτών, κάτι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαδήλωναν επιχειρώντας να αποτρέψουν την έφοδο της αστυνομίας πετυχαίνοντας εν μέρει το στόχο τους και κάτι η απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει, ειδικά μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, παρεμβάσεις που ουδείς γνωρίζει τι αποτέλεσμα θα είχαν παγιώθηκε μια κατάσταση που προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις.

Κάθε Παρασκευή και κάθε Σάββατο μαζεύονται εκατοντάδες άτομα παραβιάζοντας κάθε μέτρο για την πανδημία. Παραβιάζοντας όμως και κάθε μέτρο που αφορά ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και τη λειτουργία του.

Οι φωνές του πρύτανη του ΑΠΘ ενδεικτικές αφού κάθε εβδομάδα καλείται να τοποθετηθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ο κ. Παπαιωάννου ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει ταχθεί εξαρχής υπέρ της αστυνόμευσης των χώρων. Και έχει χαρακτηριστεί μέχρι και καταδότης από φίλα προσκείμενη εφημερίδα στον ΣΥΡΙΖΑ διότι τόλμησε να ζητήσει από την αστυνομία να περιφρουρήσει το πανεπιστήμιο από επίδοξους καταληψίες.

Βρέθηκε δε να αποτελεί και στόχο όχι μόνο φοιτητών και λοιπών παρατρεχάμενων που ζουν από τις καταλήψεις αλλά και βουλευτών και καθηγητών συναδέλφων του διότι θεωρεί πως το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και όχι ασυλίας όλων όσων φτάνουν στο σημείο να το μετατρέπουν σε «στέκι» για να παρτάρουν μέχρι το πρωί.

Η Πολιτεία απο την άλλη συμφωνεί. Οι εισαγγελείς βγάζουν παραγγελίες και προαναγγέλλουν έρευνες και οι αστυνομικοί επιχειρούν να κάνουν ελέγχους. Προσκρούοντας στην αδυναμία ή στην απουσία βούλησης να υπάρξουν δραστικές λύσεις ως προς τη φύλαξη του χώρου. Και την φύλαξη των χώρων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που καταλύονται μέσα από διάφορες παρεμβάσεις «συλλογικοτήτων» και λοιπών αναρχοαντιεξουσιαστών ανά τη χώρα, ειδικά στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι αρνητικό. Λίγο τα… παιδιά, λίγο το πιθανό κόστος καθιστούν αποτρεπτική την εύρεση λύση με αποτέλεσμα το μπούλινγκ του ΣΥΡΙΖΑ περί αυταρχικής και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης που «κυνηγά τη νεολαία» να δείχνει ότι έχει πιάσει… τόπο.

Τα πρόσφατα ατυχήματα όμως έδειξαν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό. Ουδείς πλέον δύναται να σκεφτεί τι θα συμβεί αν γίνουν τα χειρότερα.

Ο 23χρονος που επέλεξε να βρεθεί εκεί και να τον πατήσει η ερπύστρια του σκαπτικού μηχανήματος όπως και η 19χρονη δεν έχασαν τη ζωή τους τραυματίστηκαν όμως σοβαρά. Δεν είχαν σίγουρα δουλειά να βρίσκονται εκεί όπως και οι εκατοντάδες άλλοί «νεοαντιστασιακή» των περιορισμών της πανδημίας.

Όμως τα πάρτι δείχνουν πως θα συνεχιστούν. Η απελευθέρωση των ωραρίων που αναμένεται απο την προσεχή εβδομάδα ίσως λειτουργήσει ανασταλτικά σε αυτές τις μαζώξεις, ίσως και όχι.

Και στην δεύτερη περίπτωση πρέπει η Πολιτεία να είναι έτοιμη διότι στο τέλος της ημέρας οι νεαροί, οι νεαρές και οι διάφοροι ημιπιτσιρικάδες ίσως επιλέξουν να συνεχίσουν αυτή τη νέα… μόδα, όπως έχει καταστεί για την Θεσσαλονίκη το κάθε κορονοπάρτι, που είναι και χαμηλότερου κόστους.

Όπως και να έχει όμως η εύρεση και η σύλληψη των διοργανωτών και ίσως και αυτών που τελικά αποκομίζουν και κάποιο κέρδος, να αποτελεί ένα βασικό πρώτο βήμα για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα...