Κ. Σακελλαροπούλου: Αυτό το μνημείο θα συνεχίσει να εμπνέει ολόκληρο τον κόσμο

Κ. Σακελλαροπούλου: Αυτό το μνημείο θα συνεχίσει να εμπνέει ολόκληρο τον κόσμο

Την Ακρόπολη, συνοδευόμενη από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε σήμερα η ΠτΔ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, αλλά και την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων. Με την τήρηση των μέτρων και τη λειτουργία των μνημείων «θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, η κυρία Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι η χρονική στιγμή του ανοίγματος των αρχαιολογικών χώρων που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων είναι σχεδόν συμβολική: «Από τη μία ο «ψηφιακός» εορτασμός της ημέρας, όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι και από την άλλη η ελεύθερη περιήγηση στους ανοικτούς και επισκέψιμους τόπους, που σφράγισε η ιστορία και η τέχνη των προγόνων μας»

«Είναι μια γόνιμη συμπόρευση διότι χάρη στις νέες τεχνολογίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα μπορούμε με τον παραδοσιακό τρόπο να επικοινωνούμε και να αλληλεπιδρούμε με τα τεκμήρια του παρελθόντος», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στην επίσκεψή της στην Ακρόπολη με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη σημείωσε «αυτό το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, το κάλλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίζουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο».

«Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Και με τη φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους -και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων- θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα», κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.