Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, 14:57

-A +A

Κ. Πιερρακάκης: Σήμερα κηρύσσουμε έναν ψηφιακό ανένδοτο

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, 14:57
Κ. Πιερρακάκης: Σήμερα κηρύσσουμε έναν ψηφιακό ανένδοτο
-A +A

Προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης αποτελεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, δήλωσε ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την παράδοση - παραλαβή του υπουργείου. 

«Η χώρα μπορεί και πρέπει να γίνει πολύ πιο λειτουργική. Κηρύσσουμε σήμερα έναν ψηφιακό ανένδοτο. Δέσμευσή μας να πάει η Ελλάδα μπροστά χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, ανακοινώνοντας παράλληλα την μετονομασία του υπουργείου σε Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Ο νέος υπουργός, τόνισε ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι «να κάνουμε τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη. Και αυτό θα γίνει».

Ανέφερε ότι είναι υπόθεση εθνικής ανάγκης η ψηφιοποίηση της χώρας και σε αυτή την προσπάθεια δεν θα μείνει κανείς πίσω, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ταλέντο στην πληροφορική, με καλούς επιστήμονες και ικανούς επιχειρηματίες.

Επίσης, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε τη μεγάλη σημασία της ενημέρωσης και υπογράμμισε προς τους εργαζόμενους, ότι η ηγεσία του υπουργείου θα είναι πάντα δίπλα τους «για να φέρουμε σε πέρας την εντολή που έχουμε πάρει, για το καλό των Ελλήνων».

Στο έργο του υπουργείου Ψηφιακής, Πολιτικής αναφέρθηκε και ο απερχόμενος υπουργός, Νίκος Παππάς, ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα ηγεσία και πρόσθεσε ότι θα ασκείται αντιπολίτευση με στόχο την προώθηση του έργου που διευκολύνει τη ζωή των πολιτών.

«Ολοκληρώνουμε την παρουσία μας στο υπουργείο, έχουμε παραδώσει έργο και έχουμε κάνει μεγάλα βήματα», είπε ο κ. Παππάς. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα