Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης

Έκκληση προς όλους να «σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την καθοριστική μάχη» απηύθυνε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση της Διοικούσας της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, από όπου έστειλε μήνυμα ενότητας και συστράτευσης ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης», καλώντας άπαντες, ακόμα και «όσους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έπραξαν διαφορετικά, να έρθουν κοντά μας».

«Για μία ακόμη φορά, σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα, τα παιδιά και τη ζωή μας». τόνισε ο κ. Καραμανλής.  

Επιπλέον ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία «παραμένει ο κύριος πυλώνας του δημόσιου βίου και τώρα είμαστε στο κατώφλι μίας μεγάλης νίκης. Αυτό έγινε γιατί μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας και μπορέσαμε να προσαρμοστούμε στις αλλαγές των συνθηκών». «Έγινε γιατί αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και την στηρίζει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού», υπογράμμισε για να προσθέσει: «Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που εκπροσωπούμε την πόλη μας σε αυτόν τον αγώνα».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Καραμανλής είπε πως «εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Η ΝΔ όρθωσε το ανάστημα της και κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον» για να στείλει στη συνέχεια μηνύματα τόσο στην Τουρκία όσο και στην Κυβέρνηση Τσίπρα για τον πολιτική που ακολούθησε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ως χώρα έπρεπε να απαιτήσουμε και να επιτύχουμε πολύ περισσότερα», ανέφερε ο κ. Καραμανλής, τονίζοντας ότι ορθώς η ΝΔ καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος», επισήμανε.

«Απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες για φόβο δεν μας πτοούν και θα επιστρέφονται στον αποστολέα», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής για να καταλήξει πως «πιέσεις, από όπου κι αν προέρχονται, δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον» και επισήμανε πως «εμείς φοράμε μία φανέλα και αυτή είναι η φανέλα της εθνικής Ελλάδας».

Φωτογραφία: Intimenews.gr