«Ο μεγαλύτερος πολιτικός Μαυρογιαλούρος που γνώρισε ο τόπος»

«Ο μεγαλύτερος πολιτικός Μαυρογιαλούρος που γνώρισε ο τόπος»

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σκληρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Τρίπολη. Ο κ.Σαμαράς επεσήμανε ότι τώρα είναι η ώρα του αγώνα για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, η οποία «έσπειρε ανέμους και τώρα θα θερίσει καταιγίδες» όπως σημείωσε.

«Μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι εκείνος είναι δήθεν "με τους πολλούς". Έτσι είναι. Τους πολλούς έχει ξεζουμίσει και έχει κοροϊδέψει ο κ. Τσίπρας! Τελικά όμως, αποδείχθηκε ο κ. Τσίπρας και για τους λίγους και για τους πολλούς και για όλους ο μεγαλυτέρος πολιτικός Μαυρογιαλούρος που γνώρισε ποτέ ο τόπος...Δεν είναι να είσαι πότε με το Μαδούρο και πότε με την Ευρώπη. Δεν είναι να είσαι και με τους Podemos και με τους "Καμμένος", ότι Πατρίδα δεν είναι «"κότερο χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη",ότι Πατρίδα δεν είναι να θεωρείς «προδότη» όποιον έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια.Για να την ξαναβάλεις εσύ μετά - και να γίνεις ο πιο θλιβερός "αγαπητικός των μνημονίων"», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ.Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών , κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για “ξεπούλημα” της Μακεδονίας. «...Και εν πάση περιπτώσει κ. Τσίπρα, εσύ που "ξεπούλησες" τη Μακεδονία, σίγουρα δεν την αγαπάς την Πατρίδα σου.Βλέπεις, κ. Τσίπρα, εσύ είσαι με τους λίγους, τους ελάχιστους κι εμείς είμαστε με τους πολλούς, με τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που του έκλεψες χωρίς άδεια την αξιοπρέπειά του».
 
Ο Αντώνης Σαμαρά αναφέρθηκε και στην “"υπόθεση Novartis", την οποία χαρακτήρισε την μεγαλύτερη σκευωρία ηθικής εξόντωσης αντιπάλων. «Δεκαπέντε μήνες ψάχνουν και δεν βρήκαν απολύτως τίποτα. Και πώς να βρουν; Κατηγορούν εμάς που σταματήσαμε τη σπατάλη στο φάρμακο. Και μας κατηγόρησαν ποιοι; Αυτοί που στήριζαν τότε τη σπατάλη στο φάρμακο, υποστήριζαν τις θέσεις των εταιριών φαρμάκου, και καταψήφιζαν τα μέτρα που έπαιρνε η κυβέρνησή μας. Η σκευωρία κατέρρευσε. Και τώρα οι σκευωροί θα λογοδοτήσουν.Θα τους πάω μέχρι τέλους.  Και θα αποκαλυφθεί ποιος το έστησε, ποιοι συνεργάστηκαν, που αποσκοπούσαν, τί έγινε…» ξεκαθάρισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Στο χέρι σας είναι να πάρει τέλος αυτός ο εφιάλτης. Πρέπει λοιπόν να στηρίξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δύσκολο έργο του. Την Κυριακή πρέπει να υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, μια καθαρή ήττα» σημείωσε ο κ.Σαμαράς.