ΗΠΑ: Μεγάλη νίκη του Μπ. Σάντερς στις προκριματικές στην Αλάσκα και την Ουάσινγκτον

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016, 08:23 - Τελευταία ενημέρωση: 10:46
-A +A
ΗΠΑ: Μεγάλη νίκη του Μπ. Σάντερς στις προκριματικές στην Αλάσκα και την Ουάσινγκτον

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Αλάσκα.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC ο Σάντερς κερδίζει την Αλάσκα με ποσοστό 79% έναντι 21% για την Κλίντον. Η Πολιτεία αυτή αναδεικνύει 16 εκλέκτορες.

Η Κλίντον προηγείται μέχρι στιγμής του Σάντερς στον αριθμό των εκλεκτόρων, έχοντας εξασφαλίσει μέσω των προκριματικών περίπου 300 περισσότερους από τον αντίπαλό της. Αν συνυπολογιστούν και οι "σούπερ-εκλέκτορες", δηλαδή τα στελέχη του κόμματος που μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τον υποψήφιο που προτιμούν, συγκεντρώνει 1.690 εκλέκτορες έναντι 946 για τον Σάντερς.

Για να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος, τον Ιούλιο, ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει 2.382 εκλέκτορες.

Επίσης, ο Μπέρνι Σάντερς κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον στην εσωκομματική ψηφοφορία των Δημοκρατικών που διεξήχθη στην πολιτεία Ουάσινγκτον, όπως μετέδωσαν πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC και άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Σάντερς στις τρεις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το Σάββατο, απομένει να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των προκριματικών στη Χαβάη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα