Η στρατηγική Μητσοτάκη μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ

Η στρατηγική Μητσοτάκη μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ

Σε  νέα φάση εισέρχεται  η κυβέρνηση μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ. Μπορεί ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίζει με κάθε αφορμή ότι οι κάλπες θα στηθούν σε ένα χρόνο από σήμερα, όμως το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη αποφασίσει ότι οι δώδεκα αυτοί μήνες που μεσολαβούν θα χαρακτηριστούν από την ένταση τόσο στην παραγωγή όσο και στην επικοινωνία  του κυβερνητικού έργου.

Μια επιλογή που ακόμα και σήμερα δίνει το περιθώριο σε ορισμένους να δημιουργούν σενάρια επίσπευσης των εκλογών, κάτι πάντως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να μην τα λαμβάνει υπόψιν του.

Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα επενδύσει στην εξωστρέφεια, θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει και το πολύ θετικό κλίμα που καλλιεργήθηκε εντός και εκτός συνόρων από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό με την επιστροφή του στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός  θα πραγματοποιήσει ταξίδια σε διάφορες περιοχές της χώρας 

Η αρχή μάλιστα γίνεται την Παρασκευή με την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βόλο. Η συνέχεια θα δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Ροδόπη, τα Γιάννενα ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης θα  επισκεφτεί και γειτονιές του λεκανοπεδίου. 

Σύμφωνα με συνεργάτες του  αποτελεί κεντρική  επιλογή  του να μην κλειστεί στο Μέγαρο Μαξίμου,  ενώ το ίδιο ζητάει και από τους υπουργούς του. 

Το Μέγαρο Μαξίμου χαράσσει την πορεία του έχοντας ως βασικούς στόχους το επόμενο  τουλάχιστον εξάμηνο από τη μία την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας σε συνδυασμό με την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας και από την άλλη την εμπέδωση του κοινωνικού προσώπου της κυβέρνησης προς τους πολίτες. Δύο στοιχεία τα οποία θα αποτελέσουν αιχμή της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, όταν πλέον ανοίξει επισήμως ο δρόμος προς τις κάλπες.