Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 10:02

-A +A

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η νευρικότητα Ερντογάν δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους»

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 10:02
«Η νευρικότητα Ερντογάν δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους»
-A +A

Την δήλωση Ερντογάν ότι η Άγκυρα συζητά με τη Ρώμη για διεξαγωγή γεωτρήσεων στην Μεσόγειο σχολίασε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι «τον τελευταίο καιρό ο Τούρκος Πρόεδρος επιδεικνύει έντονη νευρικότητα με τις δηλώσεις, η οποία δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους».

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1 «ο Ερντογάν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δηλώσεις», προσθέτοντας ότι από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης «προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της και να μην απαντά σε όλα αυτά».  

Παράλληλα, τόνισε ότι στο διπλωματικό πεδίο «η ΕΕ έχει καταδικάσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και ζητά να επιταχυνθούν οι κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «οι κυρώσεις που έχουν αποφασιστεί δεν έχουν εφαρμοστεί.» 

Κληθείς ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ να απαντήσει σε ερώτηση για την συμμετοχή της Ελλάδας σε τυχόν επιχείρηση επιτήρησης της ειρήνης και του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη ανέφερε ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την στρατιωτική επιχείρηση  της επιτήρησης της εκεχειρίας στην Λιβύη... Όταν αποφασιστεί θα δούμε πως θα συμμετέχουμε στην επιτήρηση της εκεχειρίας. Έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοικτοί στο να το συζητήσουμε.»

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου για την ειρήνευση στην Λιβύη, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «η Ελλάδα έδειξε μια αποφασιστικότητα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις εξελίξεις με τις κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα