Η Φ. Γεννηματά έπαυσε τον Αν. Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ

Η Φ. Γεννηματά έπαυσε τον Αν. Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ

Στην ανακοίνωση της παύσης του Ανδρέα Λοβέρδου από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος προχώρησε το Κίνημα Αλλαγής, με απόφαση της Φώφης Γεννηματά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει εκφράσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος στις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής όταν αυτές διεξαχθούν.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά μέσα από δημοσιεύματα στις αρχές Νοεμβρίου, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής είχε ενημερώσει επίσημα την επικεφαλής της παράταξης για την απόφασή του, όπως και τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αντίστοιχη ενημέρωση έκανε και στους Νίκο Ανδρουλάκη και Παύλο Γερουλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση Φώφης Γεννηματά - Ανδρέα Λοβέρδου έγινε το πρωί της Τρίτης στη Χαριλάου Τρικούπη, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να του ανακοινώνει την απόφασή της για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και την πρόθεσή της ο βουλευτής να παραμείνει τομεάρχης εξωτερικών του κόμματος.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος αντέδρασε στην αντικατάστασή του με μια λιτή δήλωση, η οποία αναφέρει συγκεκριμένα: «Η αντικατάστασή μου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».