Η ενόχληση Μητσοτάκη και το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου

Η ενόχληση Μητσοτάκη και το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου

Ενοχλημένος από τη διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε, σε καμία περίπτωση, τις ευθύνες και τα προβλήματα,

«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι μία μη επιτυχημένη διαχείριση, κυρίως στον συντονισμό. Σε συνθήκες κρίσεων, οι προϊστάμενοι πρέπει να βρίσκονται μαζί και να δρουν από κοινού», σχολιάζουν τα ίδια στελέχη.  

Αυτό που σημειώνουν τα ίδια στελέχη είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης. Και, όταν γίνεται λόγος για κρατικό μηχανισμό, αυτός αφορά το κράτος, την αυτοδιοίκησης, την περιφέρεια και τους δήμους. «Θα ακολουθήσουν άμεσα αλλαγές, ώστε να έχουμε επιτροπές διαχείρισης κρίσεων, που θα φέρουν όλους τους παραπάνω εμπλεκόμενους μαζί», σχολιάζουν στελέχη. 

Όσον αφορά στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, ο πρωθυπουργός, όπως επισημαίνουν, στήριξε την ανάγκη δημιουργίας του και δεν μίλησε για πρόσωπα.

Έκανε λόγο, όπως προσθέτουν, για διαδικασίες και πώς θα υπάρξει καλύτερος συντονισμός, ώστε να αποφεύγονται προβλήματα. «Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και η σύγκριση δεν μπορεί να γίνεται με τις αδυναμίες του χθες, αλλά με τις ανάγκες του σήμερα. Υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες και πρέπει να διορθωθούν», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται.