Η χυδαιότητα δεν ταιριάζει στον Κυριάκο

Η χυδαιότητα δεν ταιριάζει στον Κυριάκο

Του Τάσου Ευαγγελίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή πολιτεύθηκε με γνώμονα την αστική ευγένεια. Ως αρχηγός της Ν.Δ. τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθεί παρεκτροπές, προσωπικές και κυρίως ρατσιστικές ή άλλου είδους επιθέσεις από τα στελέχη του κόμματος. Το έκανε πράξη στο παρελθόν και σήμερα έδειξε ότι με τον τρόπο αυτό θα κινηθεί και ως αρχηγός του πρώτου κόμματος και εν δυνάμει πρωθυπουργός. Ζήτησε σεμνότητα, κάποιοι δεν κατάλαβαν...

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν σαφής όταν μόλις χθες τόνιζε πως η σεμνότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουν τα στελέχη κυρίως μετά την συντριπτική νίκη που επετεύχθη στις εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας προς όλους ότι στόχος του είναι να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Να ενώσει και όχι να διχάσει.

«Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, τη μείωση φόρων, τη δημιουργία νέων και καλών δουλειών και την ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος διακυβέρνησης» είπε χθες απευθυνόμενος στους τομεάρχες του κόμματος που συνεδρίασαν υπό την προεδρία του.

Και αυτό ακριβώς το διαφορετικό ήθος και ύφος είναι που κάνει τη διαφορά. Σε αυτό και στη γενικότερη θεώρηση των πραγμάτων οφείλεται και η άμεση αντίδράση του στην ανάρτηση του συντονιστή των ετεροδημοτών του κόμματος Κ. Στεφανίδη, ο οποίος επετέθη στην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Κούνεβα, με τρόπο αήθη.

Η διαγραφή ήταν άμεση. Από τις Βρυξέλλες έδωσε την εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις ενημερώθηκε από τον γραμματέα του κόμματος Λ. Αυγενάκη.

«Τέτοιες πρακτικές δεν χωρούν στην μεγάλη μας παράταξη» ήταν η ανάρτηση που έγινε από τον κ. Αυγενάκη και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ήταν η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φράση που και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει όταν για παράδειγμα διέγραφε τον υπεύθυνο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για την, μέσω διαδικτύου, επίθεση στην Σία Αναγνωστοπούλου ή ακόμη και τον Ευάγγελο Αντώναρο που επίσης μέσω διαδικτύου επιχειρούσε να επιβάλλει θέσεις και απόψεις επιτιθέμενος όμως προσωπικά στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολιτευθεί με αυτόν τον τρόπο. Ακόμη και όταν δεχόταν προσωπικές επιθέσεις ο ίδιος και η οικογένειά του φρόντισε να κρατήσει έναν πολιτικό πολιτισμό και μέσα στην Βουλή απέναντι σε έναν άκρατο λαϊκιστικό λόγο προερχόμενο πολλές φορές από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Σήκωσε τους τόνους μόνον όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Απάντησε μια φορά σε έντονο ύφος βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους χωρίς να δώσει συνέχεια αφού πλέον οι επιθέσεις στην οικογένειά του αλλά και τον πατέρα του υπερέβησαν κάθε όριο.

Σε κάθε περίπτωση τα περί σεμνότητας, ύφους και ήθους τα εννοεί. Δεν αποτελούν πρόσκαιρες προεκλογικές ή άλλου είδους εκφράσεις. Ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχτεί κανέναν... Πολάκη. Δεν θα τον καλύψει δεν θα τον υιοθετήσει όπως ο Αλέξης Τσίπρας έχει, κατ επανάληψη πράξη, με τον στενό του συνεργάτη, δικαιολογώντας και τις πιο χυδαίες αναρτήσεις του, ακόμη και τις δηλώσεις που βάλλουν κατά των θεσμών όπως αυτού της δικαιοσύνης.

Η χυδαιότητα δεν ταιριάζει στον Κυριάκο, όπως δεν ταιριάζει και στην παράταξη της οποίας ηγείται και ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για συμμετοχή ή συμπόρευση με αυτή. Πλέον είναι κατανοητό από όλους...