Γεραπετρίτης - Κεραμέως αποδόμησαν τα fake news Τσίπρα

Γεραπετρίτης - Κεραμέως αποδόμησαν τα fake news Τσίπρα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Απαντήσεις στα φληναφήματα και τα fake news του Αλέξη Τσίπρα έδωσαν τόσο ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε έκρυψε τη σχέση του με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι από μια κατηγορεί εκείνους που έχουν απασχοληθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα και από την άλλη μέμφεται έναν επαγγελματία γιατί είχε σχέση με το Δημόσιο. «Αν είναι έτσι να φέρουμε σε συνταγματική αναθεώρηση ότι όσοι είναι μέσα στον χώρο θα προέρχονται μόνο από τον κομματικό σωλήνα», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, υπενθυμίζοντας στον Αλέξη Τσίπρα ότι ασχολήθηκε με την επιτροπή ως εξωτερικός δικηγόρος, σε θέματα που απαιτούν τεχνογνωσία και ειδίκευση. «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εγώ ανέλαβα τις υποθέσεις αυτές γιατί ήθελα να υπηρετήσω την επιτροπή Ανταγωνισμού», υπογράμμισε και μάλιστα υπογράμμισε ότι υπηρέτησε με «πίστη την επιτροπή ανταγωνισμού γιατί κερδήθηκε το 95% των υποθέσεων υπερ του Ελληνικού Δημοσίου»! Να σημειωθεί ότι για τις παραστάσεις στον Άρειο Πάγο ελάμβανε 1000 με 1200 ευρώ.

Από την πλευρά της η Ν. Κεραμέως, έστρεψε τα πυρά της προς τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι το 2016 έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μια διάταξη που θέσπιζε ασυμβίβαστο. «Επί της ουσίας λέγατε ο σύζυγός που ήταν στέλεχος της Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκλήθη για να συνδράμει στην Επιτροπή έχει ασυμβίβαστο», τόνισε, λέγοντας ότι εκείνη την περίοδο (το 2009) δεν ήταν καν παντρεμένοι ενώ η ίδια δεν είχε σχέση με το δημόσιο βίο. «Όλα αυτά έγιναν έξι χρόνια αργότερα», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Είχατε στόχο να τιμωρήσετε δύο ανθρώπους και το συγκρίνετε αυτό με την περίπτωση της κυρίας Θάνου που ήταν σύμβουλος σας και εκλήθη να λειτουργήσει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Κλείνοντας η Υποιυργός Παιδείας αναρωτήθηκε αν ένας «άνθρωπος θα έπρεπε να ξέρει ότι θα παντρευτεί εμένα και λίγα χρόνια αργότερα θα γινόμουνα βουλευτής».