Γάλλος δημοσιογράφος: Έπεσε η μάσκα του Α. Τσίπρα

Γάλλος δημοσιογράφος: Έπεσε η μάσκα του Α. Τσίπρα

Στην οδυνηρή ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές αναφέρθηκε στην εκπομπή του ο γάλλος δημοσιογράφος Jose-Manuel Lamarque από το Radio France, ο οποίος τόνισε πως ο έλληνας πρωθυπουργός από υποτιθέμενος «σωτήρας» της Ελλάδας μετατράπηκε στον άνθρωπο που «λύγισε την Ελλάδα».

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ καταρρεύσουν στις εκλογές αυτό είναι κάτι που θα ικανοποιήσει τους Έλληνες. Στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές το φιάσκο ήταν τεράστιο για τον Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, τα πολύ χαμηλά ποσοστά τον ανάγκασαν να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές για τις 7 Ιουλίου», αναφέρει ο Γάλλος δημοσιογράφος.

Και συνεχίζει: «Αρχικά, το 2015, αυτός ο νεαρός πολιτικός, προερχόμενος από ένα πολύ αριστερό κόμμα, που ποτέ δεν φορούσε γραβάτα, εμφανιζόταν ως ο σωτήρας, αυτός που θα έκανε τους Έλληνες να ξεχάσουν τα χρόνια της κρίσης, που θα αντιμετώπιζε εκείνους που ήθελαν να λυγίσουν την Ελλάδα. Αλλά από αυτά δεν έγινε τίποτα, έγινε ακριβώς το αντίθετο».

«Από λευκός ιππότης, το χρώμα εξαφανίστηκε για να αποκαλυφθεί ένας μαύρος πρίγκιπας. Η ελπίδα της Ελλάδας συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, την Τρόικα, αφήνοντας τον ελληνικό λαό να βυθίζεται όλο και περισσότερο στην πορεία της δυστυχίας. Ο Αλέξης Τσίπρας άλλαζε σιγά-σιγά πρόσωπο, η μάσκα του έπεφτε, μαζί και η Ελλάδα. Αλλά χρειαζόταν περισσότερα, και μετά τη φτώχεια, ακολούθησε η επίθεση στα θεμέλια της χώρας του», προσθέτει.

Μάλιστα τονίζει πως «η Ελλάδα ήταν προς πώληση και την πώλησε, οι άνεργοι λάμβαναν όλο και λιγότερα επιδόματα και οι συνταξιούχοι έβλεπαν τις συντάξεις τους να μειώνονται από μήνα σε μήνα. Ο Τσίπρας λειτουργούσε προς όφελος όλων των ξένων αγοραστών και δεν αντιτάχθηκε σε όσους διαμέλιζαν την Ελλάδα. Αλλά δεν πρέπει να αναφερόμαστε στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα, μόνο σε παρατατικό χρόνο, επειδή και το παρόν αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του με την εξαθλίωση του λαού και τη φυγή της νεολαίας από μια χώρα που αγαπά, αλλά δεν μπορεί να ζήσει πια εκεί».

«Ο Τσίπρας δεν δίστασε να ανοίξει τα σύνορα της Ελλάδας στους μετανάστες, που η χώρα δεν μπορούσε να στηρίξει, ήταν επίσης εκείνος, που δέχτηκε τους μετανάστες τους οποίους τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη μέλη δεν ήθελαν πια. Για άλλη μια φορά, άφησε τις Βρυξέλλες να κάνουν αυτό που θέλουν. Οι Έλληνες κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για κακή διαχείριση της βοήθειας κατά τη διάρκεια του δολοφονικού καλοκαιριού του 2018, όταν οι πυρκαγιές κατέστρεψαν μέρος της Αττικής, με έναν βαρύ απολογισμό 93 θανάτων», σημείωσε.