Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 11:55

-A +A

Γ. Σαρίδης: Αν η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν τη Συμφωνία, δε θα την πάρει από μένα

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 11:55
Γ. Σαρίδης: Αν η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν τη Συμφωνία, δε θα την πάρει από μένα
-A +A

Την άρνησή του να στηρίξει την κυβέρνηση πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών εξέφρασε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος εχθές είχε δηλώσει πως προτίθεται να στηρίξει την κυβέρνηση για να υλοποιήσει «το θετικό νομοθετικό της έργο». 

«Αν αύριο, πριν τις Πρέσπες, η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, δε θα την πάρει από 'μένα κι ας πάμε σε εκλογές, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θα γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι «ψήφο εμπιστοσύνης θα πάρει από μένα η κυβέρνηση, εφόσον τελειώσει το θέμα των Πρεσπών κι αν μας πείσει ότι τα νομοθετήματά της για τους επόμενους 4 μήνες είναι προς όφελος της κοινωνίας».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται περί αποστασίας του από την Ένωση Κεντρώων, ο ίδιος διερωτήθηκε «από πού προκύπτει αυτό;», σημειώνοντας ότι «αυτό είναι θέμα του προέδρου» και συμπλήρωσε πως δεν έχει φύγει από την Ένωση Κεντρώων, τονίζοντας πως: «εγώ πιστεύω στην ψήφο κατά συνείδηση. Έτσι λειτουργώ τα τελευταία τρία χρόνια στη Βουλή», ενώ «απολογήθηκε» στους πολίτες «οι οποίοι μας ψήφισαν».

Ερωτηθείς, τέλος, γιατί δε θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε στιγμή, ενώ έχει ήδη ψηφίσει τον προϋπολογισμό, απάντησε πως «πως ψήφισα τον προϋπολογισμό επειδή η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα φέρει στη Βουλή την πρόταση που έχω καταθέσει για δωρεάν νομική διαδικασία όσων αποδεδειγμένα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας».

-A +A
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα