Τρίτη 20 Αυγούστου 2019, 09:10

-A +A

Γ. Πλακιωτάκης: Δεν έχουμε αίτημα κατάπλου του ιρανικού τάνκερ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019, 09:10
Γ. Πλακιωτάκης: Δεν έχουμε αίτημα κατάπλου του ιρανικού τάνκερ
-A +A

Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα κατάπλευσης στη χώρα μας του ιρανικού πετρελαιοφόρου που αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως η Αθήνα δεν θα τοποθετηθεί επίσημα έως ότου το πλοίο διυκρινίσει τις προθέσεις του.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αίτημα κατάπλευσης του ιρανικού δεξαμενόπλοιου», δήλωσε συγκεκριμένα o υπουργός σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν το «Grace 1» ή «Adrian Darya», το οποίο απέπλευσε από το Γιβραλτάρ να έχει ως πιθανό προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας.

Το θέμα παρακολουθείται και το υπουργείο είναι σε ανοιχτή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο αίτημα, διευκρίνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Οι αρχές του Γιβραλτάρ επέτρεψαν τον απόπλου του σούπερ τάνκερ απορρίπτοντας το αίτημα των ΗΠΑ για εφαρμογή αμερικανικών κυρώσεων που αποσκοπούν στον μηδενισμό των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου. Οι πληροφορίες για τον προορισμό του δεξαμενόπλοιου αντλήθηκαν από την υπηρεσία εντοπισμού πλοίων Refinitiv και βάσει αυτών, το ιρανικό τάνκερ έχει προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας και αναμένεται εκεί στις 25 Αυγούστου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα