Γ. Κυρίτσης: Θέμα «μεταξύ δύο ιδιωτών» η υπόθεση Πετσίτη

Γ. Κυρίτσης: Θέμα «μεταξύ δύο ιδιωτών» η υπόθεση Πετσίτη

Ζήτημα «μεταξύ δύο ιδιωτών» χαρακτήρισε την υπόθεση Πετσίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει διακρίνει κάτι που να συνδέεται με την κυβέρνηση και ότι επομένως δεν βλέπει κάτι επιλήψιμο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, επισημαίνοντας πως «αν διαβάσω ότι κάποιος πήρε παράνομα κρατικό χρήμα, κάτι που να σχετίζεται με αθέμιτες μεθόδους πλουτισμού θα με απασχολήσει η υπόθεση. Προς το παρόν δεν έχω δει κάτι που να συνδέεται με την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για τη φωτογραφία μπροστά από το τζάκι του Μεγάρου Μαξίμου, είπε ότι πολλοί έχουν φωτογραφηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, από δημοσιογράφους μέχρι απλούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή (μετά από ερώτηση που υπέβαλαν βουλευτές της ΝΔ) και τότε θα δοθούν όλες οι απαντήσεις. Αν και ο ίδιος επισήμανε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης, παρά μόνο ό,τι έχει διαβάσει στον Τύπο, ανέφερε ότι ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν πως το θέμα έχει χαρακτήρα πολιτικού αντιπερισπασμού, για άλλες ανοιχτές υποθέσεις σκανδάλων που εκκρεμούν.

Αναφορικά με το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει καταφέρει να προσάψει κάτι αρνητικό στον ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω εμπιστοσύνη στους συντρόφους μου και δεν ανησυχώ» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Σχετικά με την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου περί «πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ» και την σφοδρή αντίδραση του πρώην ΥΠΕΞ, ο κ. Κυρίτσης σχολίασε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει μυστική Συμφωνία για τις Πρέσπες, πιο φανερή δεν γίνεται». Ερωτηθείς δε πώς κρίνει την «σιγή» του πρωθυπουργού σχετικά με το εν λόγω ζήτημα συμπλήρωσε: «Δεν θα κάνω υποδείξεις στον πρωθυπουργό για το τι πρέπει να κάνει ή όχι. Βασικές απαντήσεις, πολιτικές, έχουν δοθεί».