Γ. Κουμουτσάκος για Πρωτόκολλο: Σήμερα κλείνει, με συνθηκολόγηση, ένας κύκλος ξεκίνησε με υπερηφάνεια

Γ. Κουμουτσάκος για Πρωτόκολλο: Σήμερα κλείνει, με συνθηκολόγηση, ένας κύκλος ξεκίνησε με υπερηφάνεια

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Η Ελλάδα παραδίδει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο, με το οποίο θα μπορούσε να επιτύχει καλή συμφωνία με τα Σκόπια. Αυτό τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι ο κύκλος της υπερηφάνειας τελειώνει σήμερα με μια απόφαση συνθηκολόγησης.

«Ξεκίνησε το 2008 στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι όταν ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνησή του, όταν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης αντιστάθηκαν μέχρι τέλους σε πολύμορφες, επίμονες και ισχυρές πιέσεις να συναινέσουν στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς ικανοποιητική για την Ελλάδα λύση του Σκοπιανού. Ήταν τότε που η Ελλάδα κατάφερε με επίπονη και σκληρή προσπάθεια να καταστήσει την ελληνική θέση “μη λύση, μη πρόσκληση” θέση της Ατλαντικής Συμμαχίας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εκχωρεί την ένταξη των Σκοπίων στην ισχυρότερη πολιτικό-στρατιωτική Συμμαχία του κόσμου έναντι πινακίου φακής.

«Καταθέτετε τα διπλωματικά όπλα της χώρας με αντάλλαγμα μια εθνικά επιζήμια και σαθρή Συμφωνία. Τη Συμφωνία που δεν αποδέχθηκαν, και δε θα αγαπήσουν οι Έλληνες. Τη Συμφωνία των Πρεσπών, που ήδη ισχύει αφού κυρώθηκε από μια πλειοψηφία συρραφής παράταιρων μελών, αποσπασμένων από τεθνεώτα κόμματα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σήμερα η Ελλάδα αισθάνεται ταπεινωμένη και υπόλογος γι' αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο βαρύς λογαριασμός έρχεται και θα τον πληρώσετε όλο, θέλοντας και μη, γιατί θα σας τον στείλει ο ελληνικός λαός», εκτίμησε κλείνοντας.