Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, 21:22

-A +A

Γ. Κατρούγκαλος: Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, 21:22
Γ. Κατρούγκαλος: Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας
-A +A

Χωρίς να απαντά επί της ουσίας στις καταγγελίες του ΠΡΑΤΤΩ για την πολιτική της κυβέρνησης στη Θράκη, ο Γ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Έλαβα μετά την επιστροφή μου από την Τουρκία τις παραιτήσεις τριών στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που ανήκουν πολιτικά στην "Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ", οι οποίες ουδέποτε τους είχαν ζητηθεί. Λυπάμαι για την αποχώρηση των στελεχών αυτών του υπουργείου, με τα οποία είχα καλή συνεργασία και είχαν προσφέρει ευσυνείδητα τις υπηρεσίες τους στο υπουργείο Εξωτερικών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος σε ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ σχετικά με τις εν λόγω πραιτήσεις, ο υπουργός σημειώνει: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι και δεν θέλω να σχολιάσω τη συλλογική πολιτική απόφαση της συνεργαζόμενης με εμάς κίνησης, να αποσύρει τα τρία στελέχη της από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης. Ειδικότερα όμως σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις που αφορούν στη Θράκη, θέλω να επισημάνω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει σταθερά την πολιτική της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της περιοχής, της προάσπισης του καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας, και της προώθησης δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας και τη στήριξη των αναγκών κάθε μιας εκ των τριών συνιστωσών της».

Με σημερινή του ανακοίνωση το ΠΡΑΤΤΩ κάνει λόγο για «προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα