Γ. Αμανατίδης: Θα ήταν πιο εύκολο να αφήσουμε το Σκοπιανό χωρίς λύση

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, 10:44
-A +A
Γ. Αμανατίδης: Θα ήταν πιο εύκολο να αφήσουμε το Σκοπιανό χωρίς λύση

Δεν υπάρχουν δεδομένα στην είσοδο των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤο εάν δεν ολοκληρωθούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί σημείωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης

Αναλυτικά ο κ. Αμανατίδης τόνισε: «Η ΝΔ προσπαθεί να κάνει την τρίχα τριχιά σε μία συμφωνία η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την εθνική γραμμή.

Η συμφωνία δεν αναφέρεται καθόλου στο ζήτημα της ταυτότητας αλλά στην εθνικότητα. Στα διαβατήρια των πολιτών των Σκοπίων προστίθεται ο όρος Βόρεια Μακεδονία. Αναφορικά με την Μακεδονική γλώσσα η επιχειρηματολογία έχει εξαντληθεί. Δεν προβάλαμε ποτέ αντιρρήσεις και όταν το κάναμε το 2010 μας είπαν πως την έχουμε αναγνωρίσει.

Σε μία συμφωνία κάποιοι θα προβάλλουν αυτό που πιστεύουν ως μείζων. Με την στάση της η ΝΔ ουσιαστικά απεμπόλησε την μέχρι τώρα πορεία της στο ζήτημα. Για την κυβέρνηση θα ήταν πιο εύκολο να αφήσουμε το θέμα χωρίς λύση, δεν θα υπήρχε κανένα πολιτικό κόστος. Αυτή η συμφωνία φέρνει την καλύτερη λύση στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Η μη λύση μέσα σε 25 χρόνια έφερε την αναγνώριση σε 140 χώρες. Εμείς δεν δίνουμε τα κλειδιά για είσοδο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ίσα ίσα βάζουμε ασφαλιστικές δικλείδες.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμφωνούσε με καμία συμφωνία.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα στην συμφωνία που δεν ανατρέπονται, εάν δεν υλοποιηθούν τα πάντα δεν υπάρχει καμία περίπτωση εισόδου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ». 

Πηγή: skai.gr

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα