Φ.Γεννηματά: Όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα εθνικά θέματα από την κυβέρνηση

Φ.Γεννηματά: Όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα εθνικά θέματα από την κυβέρνηση

Είναι επικίνδυνο η κυβέρνηση να ανοίγει ανύπαρκτα θέματα με την Τουρκία, επισήμανε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Αλεξανδρούπολη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβερνητική εξωτερική πολιτική, ενώ υπογράμμισε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και με μια κίνηση του έκανε τρεις μεγάλες ζημιές: Παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή και προκάλεσε πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε πως ακόμη δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της δίωρης συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό και προσέθεσε για την πρώτη ζημιά:

- «Ο Υπουργός Εξωτερικών σπεύδει αυτοβούλως να αναγνωρίσει «δικαιώματα» της Τουρκίας στα μεγάλα ενεργειακά θέματα στην περιοχή. Ξεκίνησε τις εκπτώσεις στα ελληνικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες.

- Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην Ελληνική Βουλή ανοίγουν θέμα «συμβιβασμών», στο Αιγαίο.

- Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών-βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χθες μας ζήτησε να μην είμαστε «μοναχοφάηδες στο Αιγαίο», τώρα ανακάλυψε ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να «παραδώσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης στα χέρια τρίτων».

«Ρωτάμε ευθέως. Τι ακριβώς κάνει η Κυβέρνηση»; σημείωσε και αναφερόμενη στο σκοπιανό τόνισε ότι «εκτός όμως από τις ευθύνες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, να σταματήσουν να προκαλούν. Δηλώσεις όπως αυτές του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για την Μακεδονία, υποτιμούν και προσβάλλουν τα εθνικά αισθήματα του λαού μας».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα Εθνικά Θέματα και υπογράμμισε πως τα εθνικά μας συμφέροντα είναι αδιαπραγμάτευτα.

Για τη δεύτερη ζημιά που προκάλεσε ανέφερε ότι χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον Ελληνικό λαό, ενώ τρίτον  επέφερε πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. «Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Δανείζονται από κόμμα, σε κόμμα. Εκχωρούν το δικαίωμα τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι «πρόθυμοι». Από τα ζαρζαβατικά μέχρι τις γκαζόζες έχουμε δει την παρακμή και τον εκφυλισμό του ελληνικού Κοινοβουλίου. Αλληλοεκβιασμοί,  ίντριγκες, καταγγελίες για χρηματοδότηση της Κυβέρνησης με 50 εκ ευρώ από ξένα κέντρα και περίεργες δεσμεύσεις».

«Η εξόφληση γραμματίων ενόψει ευρωεκλογών αποκαλύπτει την απαράδεκτη συναλλαγή στην οποία βασίζεται η ευκαιριακή πλειοψηφία της Κυβέρνησης στην Βουλή», σημείωσε και πρόσθεσε πως «οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις αλλαγής της εκλογικής διαδικασίας στο πάρα πέντε δημιουργούν εύλογα την αίσθηση ότι διακυβεύεται, η διαφάνεια και το κύρος των εκλογών που αποτελούν θεμελιώδη δημοκρατική κατάκτηση».

«Ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς που  «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα. Πρωθυπουργός σε απόγνωση μπροστά στην ήττα. Σε παραλήρημα από τον πανικό. Όμως ότι και να κάνει, η Κυβέρνηση του πλησιάζει το τέλος της και έρχεται η ώρα της κρίσης. ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική συμμαχία είναι το τελευταίο ανέκδοτο», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.