Φ. Γεννηματά προς Αλ. Τσίπρα: Ακύρωσε τα όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο

Φ. Γεννηματά προς Αλ. Τσίπρα: Ακύρωσε τα όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο

Πρό(σ)κληση προς τον Αλέξη Τσίπρα να καταργήσει με ένα «νόμο και ένα άρθρο» τις 13 νομοθετικές –υποτίθεται σκάνδαλα- ρυθμίσεις απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, «από την στιγμή που δεν κατάφερε να καταργήσει με τον ίδιο τρόπο τα Μνημόνια».

Η ίδια μάλιστα, στο πλαίσιο της συζήτησης της προ ημερησίας διάταξης για την Δικαιοσύνη υπογράμμισε ότι το κόμμα της θα στηρίξει θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τη χορήγηση δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ, ωστόσο κάλεσε τον κ. Τσίπρα εκ νέου να συναινέσει στη δική της πρόταση για εξεταστική για την οικονομία από το 2002 ως σήμερα.

«Να τα ελέγξουμε όλα. Τι φοβάστε, κε Τσίπρα;» τόνισε με έμφαση η κυρία Γεννηματά, ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η «διαφάνεια δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις, προσχηματικές κομματικές συγκρούσεις, φαρισαϊκές επικλήσεις».

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η σημερινή συζήτηση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα «πυροτέχνημα για αντιπερισπασμό», έτσι ώστε  να αποπροσανατολιστεί ο λαός να στιγματιστούν αντίπαλοι με δήθεν αποκαλύψεις. «Δεν είστε, ούτε μπορείτε να υποδυθείτε τον αρχάγγελο», συμπλήρωσε, για να θυμίσει υποθέσεις που εμπλέκονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν «κενά».

«Βλέπουμε κρούσματα αμνησίας στα στελέχη σας. Άλλοι ξεχνούν ν μεταβιβάσουν μετοχές. Άλλοι κάνουν ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες της κάθαρσης κ. Τσίπρα», προσέθεσε η κυρία Γεννηματά και ζήτησε με νόημα να μπουν  στην χώρα «κανόνες που τηρούνται και όχι κανόνες που κόβουν–ράβουν υπουργοί στα μέτρα τους για εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες επιστολές της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία « επεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου».

Αλέξανδρος Διαμάντης