Φ. Γεννηματά: Θα μείνουν με τη λάσπη στα χέρια

Φ. Γεννηματά: Θα μείνουν με τη λάσπη στα χέρια

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο γραφείο του στη Βουλή, η οποία διήρκεσε μισή ώρα και πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Δηλώσεις δεν έγιναν ούτε από τον πρώην πρωθυπουργό, ούτε από την κυρία Γεννηματά, η οποία ωστόσο εξερχόμενη περιορίστηκε στο να σχολιάσει: «Ματαιοπονούν. Με τη λάσπη στα χέρια θα μείνουν. Θα μας ξαναβρούν μπροστά τους», παραπέμποντας στο αναλυτικό άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του κόμματός της.

Από την πλευρά του ο κ. Σημίτης, κατά την είσοδο της κας Γεννηματά στο γραφείο του και απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι την επόμενη φορά να συναντηθούμε για πιο ευχάριστα πράγματα».

«Τη βραδιά των εκλογών, για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την εκλογική επιτυχία της παράταξης», πρόσθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Νωρίτερα, το Κίνημα Αλλαγής σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα τόνιζε ότι «Όσοι ευελπιστούν να αναβιώσουν το "βρώμικο ''89" με ένα αντίστοιχο το 2019 για να πετύχουν σήμερα αυτό για το οποίο απέτυχαν παταγωδώς τότε, ματαιοπονούν. Οι πολίτες έχουν και κρίση και γνώση», καταγγέλλοντας σχέδιο συκοφαντίας και σπίλωσης εις βάρος του από την κυβέρνηση και ότι «σήμερα το πολιτικό τους σχέδιο είναι να ξεμπερδεύουν με τη δημοκρατική παράταξη να ολοκληρώσουν ότι δεν πέτυχαν τότε».

Επίσης, στρεφόταν ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι έχει υιοθετήσει το δόγμα Πολάκη. «Έχουν εντάξει στο προεκλογικό τους οπλοστάσιο την χωρίς αρχές και όρια ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική διερεύνηση των σκανδάλων, ούτε η απόδοση της Δικαιοσύνης. Το έδειξαν με τους ψευδομάρτυρες κουκουλοφόρους, με τις αναίτιες και χωρίς στοιχεία παραπομπές σε προανακριτικές επιτροπές και τώρα το κορύφωσαν με την προκλητική προσπάθεια εμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και άλλων στελεχών στα πολιτικά τους σχέδια. Ο ίδιος ο Α. Τσίπρας δεν νομιμοποίησε απλώς τις εντολές του Πολάκη προς τις κρατικές υπηρεσίες, προς τη Δικαιοσύνη, τις τάχα ανεξάρτητες αρχές (με διορισμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ 16 από τα 17 μέλη), ουσιαστικά αποδείχτηκε ότι είναι ο εντολοδόχος του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Κίνημα Αλλαγής τόνιζε ότι «ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να συγκαλύψει την αποτυχία του και να διασωθεί από την κατάρρευση που επέρχεται, δεν επιτίθεται κατά της δημοκρατικής παράταξης, αλλά κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της. Δεν διστάζει να διαλύσει το παν, μήπως και διασώσει κάποιο εκλογικό ποσοστό επιβίωσης. Ο αποτυχημένος σε όλα πρωθυπουργός, τελειώνει την παράστασή του, επιχειρώντας να κάψει και τους θεσμούς, όπως έκαψε την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια και τις ζωές των Ελλήνων πολιτών».

Παράλληλα, κάνει λόγο για «ορατό παραθεσμικό σύστημα, ένας ιστός αράχνης φτιαγμένος από λάσπη, συκοφαντία και διαβολή. Έδρα του είναι τα υπόγεια του Μαξίμου. Εκτελεστικός βραχίονας ο Ρασπούτιν. Το μέτωπο εναντίον της παράταξης συγκροτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους συμμάχους του στη δεξιά και την ακροδεξιά. Αναίσχυντα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και πληρωμένα τρόλ του διαδικτύου, αναλαμβάνουν τη διάχυση της λάσπης προς όλες τις κατευθύνσεις. Οδηγός της δράσης του συστήματος των υπογείων είναι το "δόγμα Γκαίμπελς". Ο Γκαίμπελς, πνευματικός πατέρας αυτών των μεθόδων, είχε επισημάνει ότι "το μέγεθος του ψέματος δημιουργεί ένα σπέρμα αλήθειας". Με λίγα λόγια το ζητούμενο είναι απλό: "Βάλτε όση πιο πολλή λάσπη, για όσους πιο πολλούς. Στο τέλος, κάτι θα μείνει"».

Τέλος, το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει σε όλα στη διακυβέρνησή του και η αποτυχία πρέπει να συγκαλυφθεί με αντιπερισπασμούς.