Φ. Γεννηματά: Καταψηφίζουμε την τροπολογία για το Ελληνικό

Φ. Γεννηματά: Καταψηφίζουμε την τροπολογία για το Ελληνικό

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την απόφαση να μην στηρίξει την τροπολογία που «ξεμπλοκάρει» το Ελληνικό πήρε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, την οποία ανακοίνωσε στην Ολομέλεια. «Το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει την σημερινή τροπολογία της Κυβέρνησης, με την οποία αλλάζουν οι όροι του Νόμου και της συμφωνίας για την Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά», τόνισε αρχικά η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας με την ρύθμιση εξυπηρετούνται μόνο τα συμφέροντα του επενδυτή, μια και προβλέπονται ευνοϊκότεροι για αυτόν όροι από τους ισχύοντες.

Σύμφωνα, πάντως, με την κυρία Γεννηματά το Κίνημα Αλλαγής θέλει τις μεγάλες, τις εμβληματικές για τον τόπο επενδύσεις, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι με την εν λόγω τροπολογία αλλάζουν οι όροι. «Όταν οι όροι αλλάζουν με αυτόν τον τρόπο, και "κατόπιν εορτής", τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας και δίνουμε ένα πολύ αρνητικό σήμα διεθνώς. Πού θα το βρει το δημόσιο μπροστά του όταν γίνουν διαγωνισμοί για νέες επενδύσεις», σημείωσε καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να προχωρήσει το έργο με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, είπε ναι μεν ότι το ΚΙΝΑΛ διάκειται θετικά, αλλά προσέθεσε ότι πρόκειται για αποσπασματικές ρυθμίσεις «ανακούφισης» πολιτών και επιχειρήσεων, ενώ ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν υπάρχει ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος για αυτές. «Γιατί όσο ισχύουν οι επικίνδυνες για την οικονομία και την κοινωνία δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για τα δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα, όσο παραμένουν οι στόχοι του 3,5% που αποτελούν θηλιά στο λαιμό της χώρας, είναι υπαρκτοί οι κίνδυνοι για νέες περικοπές του ΠΔΕ, για νέες εκπτώσεις στο Κοινωνικό Κράτος», συμπλήρωσε.