Φ. Βάκη: Πολιτική ανάλγητου νεοφιλελευθερισμού το «παρών» της ΝΔ

Φ. Βάκη: Πολιτική ανάλγητου νεοφιλελευθερισμού το «παρών» της ΝΔ

«Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δήλωσε ένα ηχηρό "παρών" στη χθεσινή ψηφοφορία για τους χαμηλοσυνταξιούχους», σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και προσέθεσε ότι το πλεόνασμα προέρχεται από την κοινωνία και επιστρέφει σε αυτή και μάλιστα με μεροληψία προς τους κοινωνικά αδύναμους.

Η κ. Βάκη είπε ότι η υπεραπόδοση εσόδων που θα καλύψει την έκτακτη ενίσχυση, προέρχεται από τα λεγόμενα μη παραμετρικά έσοδα, δηλαδή από την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και γιατί μπήκε τέλος στην πολιτική των θαλασσοδανείων, του αέρα, των κουμπάρων, των ημετέρων, του κλεισίματος του ματιού στις λίστες της φοροδιαφυγής.

«Εσείς όμως κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα εξαπτέρυγά σας, επιλέξατε για μια ακόμη φορά να μην ψηφίσετε τη 13η σύνταξη στο πιο εξουθενωμένο και ανήμπορο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής σας. Μια πολιτική ανάλγητου νεοφιλελευθερισμού που θέλει να ευνοεί μια ολιγαρχία πλούτου, αδίστακτη και διεφθαρμένη που λειτουργούσε επί σειρά ετών επί ζημία του ελληνικού λαού», είπε ο κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι με τη στάση της, χθες, θέλησε να επιδείξει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης τόσο στον κ. Σόιμπλε όσο και στο ΔΝΤ. «Άλλωστε ο αντιπρόεδρός σας είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι θα ψηφίσετε αμέσως όλες τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που ζητάει ο Σόιμπλε και η τρόικα και άλλες τόσες που δεν έχουν ζητήσει», είπε η κ. Βάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ