Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν με θέλουν στο ΚΙΝΑΛ

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν με θέλουν στο ΚΙΝΑΛ

Εκφράζοντας τη θλίψη του για το πλήγμα που έχει δεχθεί η δημοκρατική παράταξη από τις εξελίξεις και κάνοντας λόγο για κινήσεις αυτοχειριασμού της παράταξης ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η απόφαση της Φώφης Γεννηματά και ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα δείχνουν ότι «δεν ήθελαν την παρουσία μου στο ΚΙΝΑΛ». Για το λόγο αυτό μάλιστα όπως ανέφερε η ίδια έθεσε θέμα «διαφορετικής αντίληψης και πολιτικής γραμμής».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στη συνάντηση του Σαββάτου ενώ σχολίασε τις εξελίξεις χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτα τα όσα ακολούθησαν και επιχειρήθηκε να του αποδοθούν λέγοντας ότι ουδέποτε έθεσε θέμα να ακολουθηθεί γραμμή προς τη Ν.Δ..

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η κ. Γεννηματά στη συνάντηση είχε τρία δεδομένα. Πρώτον ότι υπάρχουν αισθητές διαφορές στην πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ και τη γενικότερη αντίληψη. Δεύτερον ότι έχει δεσμευθεί να ορίσει επικεφαλής του Επικρατείας τον Γ. Καμίνη και τρίτον πως έχει ανακαλύψει ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται για έναν εύρυτερο ρόλο στην πολιτική σκηνή επαναλαμβάνοντας πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ζητήσει τίποτα, ότι από τον Νοέμβριο του 2018 είχε ενημερώσει την κ. Γεννηματα πως δεν προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του με σταυρό αυτό καθώς και ότι δεν είχε επικοινωνία για πολλές εβδομάδες με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

 

«Αν μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά να βοηθήσω την παράταξη ή να παραμείνω απ' έξω για να προστατεύσω τον ευρύτερο ρόλο μου, εγώ θα το δεχόμουν» ανέφερε στη συνέχεια προσθέτοντας πως «δεν μου είπε αυτό. Μου είπε ότι έχουμε διαφορά στρατηγικής» και αναρωτήθηκε:

«Είμαι εμπόδιο; Γιατί; Διότι συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας; Διότι συμβολίζω τον αγώνα υπέρ της Ευρώπης, του Δικαίου;».

Και συνέχισε διευκρινίζοντας πως «εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να έχει και εμένα στη Βουλή» για να επισημάνει στο σημείο αυτό ότι ουσιαστικά η Φώφη Γεννηματά με την απόφασή της «ήθελε να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στο ΚΙΝΑΛ, ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο»

Απαντώντας δε σε ερώτηση αν αυτό έγινε λόγο της συνεργασίας και της συγκυβέρνησης με την Ν.Δ. ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τον σχετικό συμβολισμό  αναρωτήθηκε αν η ίδια η κ. Φ. Γεννηματά δεν το συμβολίζει δεδομένου ότι διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ενώ υπενθύμισε ότι και  ο  Γ. Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα της συνεργασίας με Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη.

 

Τέλος υποστήριξε ότι η Φώφη Γεννηματά έχει άγχος σημειώνοντας μάλιστα ότι «Το άγχος της να εκλεγεί αυτοδύναμη η ΝΔ καταστρέφει την δημοκρατική παράταξη» ώστε να μη χρειαστεί να λάβει αποφάσεις μετά τις εκλογές και να μην έχει διλήμματα.

Χαρακτήρισε κωμικό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. και να υπουργοποιηθεί αναφέροντας ότι «Αυτό με την ΝΔ φαντάζεστε πόσο κωμικό είναι» υπογραμμίζοντας όμως ότι "« ΝΔ με σέβεται για τον ιστορικό μου ρόλο. Σε επίπεδο ηγεσίας, προφανώς η ΝΔ με σέβεται και όχι το κόμμα μου».

Και κατέληξε διαψεύδοντας οποιοδήποτε ενδεχόμενο πρόθεσής κόμματος, ενώ για το αν τίθεται θέμα να προταθεί για πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως καλό είναι  να μην δημιουργούνται ανησυχίες στον νυν Πρόεδρο προκειμένου να μπορέσει να λάβει και τις σωστές αποφάσεις για το θέμα της επιλογής ηγεσίας στον Άρειο Πάγο.