Ο Τσίπρας θα μείνει πολλά χρόνια στην ηγεσία - Έχει μόνο... νίκες

Ο Τσίπρας θα μείνει πολλά χρόνια στην ηγεσία - Έχει μόνο... νίκες

Δεν πρόκειται να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας ότι ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο ο ίδιος θα τεθεί εναντίον του.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως «δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας και αν τεθεί θα είμαι εναντίον. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ακόμα πολλά χρόνια στην ηγεσία και δικαίως γιατί από το 2012 έχει μόνο νίκες και αυξήσεις ποσοστών

Oυσιαστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ακολουθεί τη γραμμή Μαξίμου και συνολικά της Κουμουνδούρου που ακόμη και σήμερα αρνούνται να αποδεχτούν την διπλή ήττα στις Ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση. Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας έχει δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ απλά έχασε ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2014 και απλά οι αντίπαλοι αύξησαν τα ποσοστά τα δικά τους...

Προσέθεσε πάντως ότι «όταν φτάσει η ώρα αυτή (σ.σ της αλλαγής ηγεσίας) πρέπει να υπάρξει ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά», αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο ενδεχόμενη δική του εμπλοκή. 

Παράλληλα, σχετικά με τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο ΥΠΟΙΚ τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης αρκεί όπως είπε να υπάρχει σχέδιο. Συγκεκριμένα, ο Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι «πρέπει να υπάρχει στο θέμα αυτό εθνική συναίνεση αρκεί η μείωση των στόχων των πλεονασμάτων να μην σημαίνει ταυτόχρονα μείωση των πόρων για την Παιδεία, την Υγεία και την Αναπτυξιακή στρατηγική».

Σχετικά με την κριτική για την φορολόγηση της μεσαίας τάξης απάντησε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων στρωμάτων έγινε την περίοδο 2010-2014 και υποστήριξε πως επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια σταθεροποίηση αυτών των βαρών.

«Ετοιμάζομαι να δώσω τη μάχη για τη νίκη» είπε για τις εθνικές εκλογές και ο ίδιος υπογράμμισε πως θέλει ένα αριστερό κόμμα και όχι σοσιαλδημοκρατικό.

Τέλος, σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις Ρέγκλινγκ και Στουρνάρα, για ενδεχόμενο δημοσιονομικό κενό, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι είχαν κάνει παρόμοιες προβλέψεις τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να επιβεβαιωθούν. Για τον κ. Στουρνάρα δε, είπε πως δεν θα έπρεπε να δεχτεί τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από τη στιγμή που είχε υπηρετήσει ως υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά.