Στυλιανίδης σε Τσίπρα: Η επί της ουσίας συζήτηση έχει διεξαχθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις

Στυλιανίδης σε Τσίπρα: Η επί της ουσίας συζήτηση έχει διεξαχθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις

Απάντηση στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπενθυμίζοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επί της ουσίας συζήτηση έχει διεξαχθεί διεξοδικά στη σχετική συνεδρίαση της επιτροπής (17.10.2019), όταν και όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες υποστήριξαν τις θέσεις τους.

«Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να γίνει καμία συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση, διότι: α) η συζήτηση επί της ουσίας είχε κηρυχθεί περαιωμένη και β) αποκλειστικό θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης ήταν η ψηφοφορία επί των προτάσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων για την διατύπωση του περιεχομένου των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος», σημειώνει ο κ. Στυλιανίδης και ουσιαστικά παραπέμπει στην Ολομέλεια της Βουλής που θα λάβει την τελική απόφαση.

«Σε κάθε περίπτωση, η Ολομέλεια που ακολουθεί δίνει τη δυνατότητα για τοποθετήσεις επί τους ουσίας», λέει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Εύχεται, δε, ο «γόνιμος, δημοκρατικός και υψηλού επιπέδου διάλογος» που έγινε στην αρμόδια επιτροπή να συνεχιστεί και στην Ολομέλεια.

Δείτε την επιστολή

επιστολή στυλιανίδη