«Πολιτική σκευωρία που έσπασε ως φούσκα» η υπόθεση Novartis

«Πολιτική σκευωρία που έσπασε ως φούσκα» η υπόθεση Novartis

Για «παραδικαστικό κύκλωμα μεγάλων διαστάσεων» με επίκεντρο την προηγούμενη κυβέρνηση, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, με αφορμή την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

«Κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση να πλήξει σε βάθος την αξιοπιστία της δικαιοσύνης, να καταστήσει ομήρους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να ευτελίσει πρόσωπα της δικαιοσύνης. Και φυσικά κατάφεραν να δημιουργήσει αυτήν την μεγάλη πολιτική σκευωρία η οποία έσπασε ως φούσκα γιατί ήταν η πιο μεγάλη συνωμοσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να βρίσκεται στην λίστα των υποψήφιων προέδρων της Δημοκρατίας που έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό και σημείωσε πως «γίνεται μία συζήτηση η οποία θα έλεγα ότι είναι μάλλον δημοσιογραφική, δεν νομίζω ότι αυτές οι συζητήσεις είναι συζητήσεις οι οποίες έχουν πολιτικό και θεσμικό περιεχόμενο» και πρόσθεσε πως, εν πάση περιπτώσει, πρόσωπα υπάρχουν πολλά και άξια να αναλάβουν το ρόλο αυτό».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι «σημασία έχει η χώρα να έχει ένα ρυθμό, να έχει μία προοπτική, να νιώθει ότι είναι συνεκτική, ότι είναι ασφαλής, ότι είναι αξιοπρεπής. Διότι εδώ έχουμε ανάγκη από έναν νέου τύπου πατριωτισμό ο οποίος να δημιουργεί μία αίσθηση σε όλους ότι μετέχουν κάπου, ότι έχουν μία ελπίδα». «Λοιπόν, αυτό το έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια και πρέπει να αποκαταστήσουμε αυτό το αίσθημα αξιοπρέπειας, συμμετοχής και προοπτικής», συμπλήρωσε.