Την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διεκδικεί ο Γ. Ραγκούσης

Την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διεκδικεί ο Γ. Ραγκούσης

Στην επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προχώρησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης. Ο ίδιος προσπάθησε να δώσει το στίγμα του, σε πνεύμα σύμπνοιας με τους υπόλοιπους διεκδικητές και σε καμία περίπτωση δεν επιχείρησε να διχάσει τον κόσμο της κεντροαριστεράς. Έθεσε, κυρίως, το πολιτικό πλαίσιο της υποψηφιότητάς του λέγοντας ουσιαστικά ότι στόχος του δεν είναι να κερδίσει την Φώφη Γεννηματά ή τον Γιώργο Καμίνη, αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η ανάγκη να περάσουμε στην επόμενη Ελλάδα με οδηγεί στην απόφαση να διεκδικήσω την ηγεσία της νέας παράταξης. Σκοπός μου δεν είναι να νικήσω τη Φώφη Γεννηματά ή τον Γιώργο Καμίνη. Θέλω την εντολή για να κερδίσουμε τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τάχθηκε κατά της διάλυσης των υφιστάμενων κομμάτων, όπως για παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού, εάν τελικά ο Σταύρος Θεοδωράκης συμμετάσχει στην κούρσα για την προεδρία.

Σε ερώτηση του liberal σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, αν δηλαδή θα πρέπει να είναι ανοικτή και μέσω του διαδικτύου, εμφανίστηκε θετικός, εφόσον προφανώς δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις διαφάνειας. Προς τούτου, πάντως, επικαλέστηκε τον πρόεδρο της ανεξάρτητης οργανωτικής επιτροπής, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος θα κρίνει αν τελικά κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Είπε, ωστόσο, ότι τα τεχνολογικά μέσα βρίσκονται στη διάθεση του κόμματος και έδωσε σχετικά παραδείγματα, όπως κόμμα της… Εσθονίας που έχει προχωρήσει με αντίστοιχες διαδικασίες.

Σε ότι αφορά, το στίγμα του ξεκαθάρισε ότι στόχος του δεν είναι να μπει το κόμμα στη λογική των συνεργασιών ή «στο μοίρασμα αξιωμάτων και υπουργείων», αλλά η Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι τουλάχιστον αξιωματική αντιπολίτευση στην επόμενη Βουλή. «Αν οι πολίτες με ψηφίσουν και γίνω πρόεδρος του νέου φορέα, τότε θα έχουν ψηφίσει για την ηγεσία της επόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι για να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που ας μην κρυβόμαστε, πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι η πιθανότερη εκδοχή, βάσει των σημερινών ενδείξεων. Όποιος ψηφίσει Ραγκούση, ψηφίζει για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης», ήταν η χαρακτηριστική του φράση. 

Αλέξανδρος Διαμάντης