Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 18:58

-A +A

Ερώτηση Αδ. Γεωργιάδη για διαρροή πορίσματος ΕΔΕ για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 18:58
Ερώτηση Αδ. Γεωργιάδη για διαρροή πορίσματος ΕΔΕ για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου
-A +A

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με δημοσίευμα -που στηρίζεται σε διαρροές από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας- για την ύπαρξη πορίσματος ΕΔΕ, το οποίο ζητά την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των οκτώ αστυνομικών που επιλήφθησαν το περιστατικό έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης διερωτάται αν η Ελληνική Αστυνομία σκόπιμα διοχέτευσε με παράνομο τρόπο το πόρισμα στο συγκεκριμένο ΜΜΕ ή εν αγνοία της ηγεσίας στελέχη που είχαν άμεση πρόσβαση στη διαδικασία έκαναν τη διαρροή εξυπηρετώντας προσωπικά οφέλη.

Βάσει των παραπάνω, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ερωτά την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αν προτίθεται να διατάξει διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έχει κάνει τη διαρροή.

Αναλυτικά, η ερώτηση στη Βουλή του Άδωνι Γεωργιαδη αναφέρει:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: Αναφορικά με δημοσίευμα για την ύπαρξη πορίσματος ΕΔΕ σε βάρος των οκτώ αστυνομικών που επελήφθησαν στο περιστατικό στην Ομόνοια

Έκπληξη προκαλεί δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφορικά με την ύπαρξη πορίσματος της ΕΔΕ που ζητά την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των οχτώ αστυνομικών που επελήφθησαν στο περιστατικό στην Ομόνοια, που στηρίζεται σε διαρροές από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με εξώδικη δήλωση των αστυνομικών οι ίδιοι δεν είχαν καμία πληροφόρηση για το συγκεκριμένο πόρισμα. Εύλογα διερωτάται κανείς αν η Ελληνική Αστυνομία σκόπιμα διοχέτευσε με παράνομο τρόπο το πόρισμα στο συγκεκριμένο ΜΜΕ ή εν αγνοία της ηγεσίας στελέχη που είχαν άμεση πρόσβαση στη διαδικασία έκαναν τη διαρροή εξυπηρετώντας προσωπικά οφέλη.

Συνεπώς, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός: Αν προτίθεται να διατάξει διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έχει κάνει τη διαρροή.

Ο ερωτών βουλευτής,
Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης,
Βουλευτής Β΄ Αθηνών

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα