Επί ξυρού ακμής η συγκυβέρνηση - Συνεδριάζει αύριο η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Επί ξυρού ακμής η συγκυβέρνηση - Συνεδριάζει αύριο η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε τεντωμένο σχοινί δείχνει να ισορροπεί πλέον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά τα «μηνύματα» που ανταλλάσσουν το τελευταίο 24ωρο Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος. Τελευταία εξέλιξη στο κυβερνητικό θρίλερ η έκτακτη σύγκληση, αύριο Δευτέρα, της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, από την Κουμουνδούρου ανακοινώθηκε ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσουν αύριο, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, στις 12:00 στα γραφεία του κόμματος, με θέμα «τις πολιτικές εξελίξεις και τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα». 

Ωστόσο πρόκειται για εξέλιξη που έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος μιλώντας από τη Σαμοθράκη σήμερα είχε τονίσει με νόημα ότι μπροστά σε αυτό που ο ίδιος αντιλαμβάνεται ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα δεν πρόκειται να δειλιάσει.

Ο πρωθυπουργός φρόντισε, μάλιστα, να διευκρινίσει πως η συγκεκριμένη δήλωση αποτελεί «μήνυμα στο εσωτερικό», κάτι που ερμηνεύτηκε ως απάντηση στα αλλεπάλληλα tweet που ανάρτησε το τελευταίο 24ωρο ο Πάνος Καμμένος, μέσω των οποίων προειδοποιούσε με «ανένδοτο» σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα και Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με στόχο να αποφασιστεί η γραμμή για το Σκοπιανό.