Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, 18:10

-A +A

Επαφές Ευ. Βενιζέλου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, 18:10
-A +A

Στο Στρασβούργο όπου διεξάγεται η σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης βρίσκεται τη εβδομάδα αυτή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα το δελτίο τύπου, σε συνάντηση  που είχε με τον κ. Μιτόφ, υπουργό εξωτερικών της Βουλγαρίας που ασκεί την περίοδο αυτή την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Βενιζέλος έθεσε το ζήτημα της συνεργασίας των κρατών μελών για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών με αποτελεσματικότητα αλλά και πλήρη σεβασμό της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. «Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει το Συμβούλιο της Ευρώπης στην αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου διεθνούς προβλήματος», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. 

Ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Γιάκλαντ με τον οποίο είχε συνεργαστεί ως Υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος αποδέχθηκε, τέλος, τη θέση του αντιπροέδρου της σοσιαλιστικής ομάδας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των 48 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα