Έντονες αντιδράσεις για την τροπολογία Κακλαμάνη για τους αιρετούς

Έντονες αντιδράσεις για την τροπολογία Κακλαμάνη για τους αιρετούς

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τροπολογία που κατατέθηκε από τον Νικήτα Κακλαμάνη και βάζει τέλος σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις, καθώς και καταλογισμούς, σε βάρος νυν και πρώην αιρετών, και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Χαρακτηριστικά, με ανάρτησή της στο Facebook η Φωτεινή Πιπιλή αναφέρει ότι η τροπολογία την βρίσκει αντίθετη και σημειώνει ότι πέρασε από χέρι σε χέρι χωρίς να υπάρξει ενημέρωση ώστε οι βουλευτές «να γνωρίζουν τους ακριβείς λόγους, ποιες περιπτώσεις και πρόσωπα αφορά ώστε να κρίνουν το δίκαιον ή μη της τροπολογίας».

Αναλυτικά στην ανάρτησή της η Φωτεινή Πιπιλή αναφέρει τα εξής:

«Δηλώνω δημοσίως και κατηγορηματικά πως η τροπολογία Κακλαμάνη που έκανε δεκτή σε νομοσχέδιο ο Υπουργός Εσωτερικών για την "αίρεση του αξιόποινου των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α και β βαθμού οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31.7.19" και ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα ,πλην ΚΙΝΑΛ,με βρίσκει αντίθετη.

Ο λόγος ,το ότι πέρασε από χέρι σε χέρι χωρίς να ενημερωθούμε ώστε να γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους,ποιές περιπτώσεις και πρόσωπα αφορά ώστε να κρίνουμε το δίκαιον ή μη της τροπολογίας».