Εμμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλυψη της ανομίας στα ΑΕΙ

Εμμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλυψη της ανομίας στα ΑΕΙ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιρρίπτει την ευθύνη των εικόνων που σημειώνονται στα ελληνικά πανεπιστήμια σε κυβέρνηση και αστυνομία, κλείνοντας το μάτι στους μπαχαλάκηδες και τους γνωστούς άγνωστους που προκαλούν φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, μιλώντας για στημένα σκηνικά. Συγκεκριμένα σε απάντησή του σε όσα ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τα περιστατικά στα ΑΕΙ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «προσπαθεί να κρύψει τα αδιέξοδα των πολιτών πίσω από στημένα σκηνικά έντασης».

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «αφού έχει φέρει σε τρομακτικά αδιέξοδα την κοινωνία προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που ο ίδιος με τις επιλογές του πολλαπλασίασε.»

«Προσπαθεί να πείσει πως το πρόβλημα δεν είναι η ανέχεια και ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, αλλά ότι φοιτητές, τους οποίους επίτηδες «μπερδεύει» με προβοκάτορες που τον εξυπηρετούν, διαμαρτύρονται για τις καταστροφικές πολιτικές παράδοσης της Παιδείας στα ιδιωτικά συμφέροντα», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «στήνει σκηνικά έντασης, σε κάθε ευκαιρία, και στοχοποιεί για ακόμα μία φορά τη νέα γενιά, γιατί ακριβώς είναι αυτή που αντιδρά πρώτη στον πολιτικό του σχεδιασμό.»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι απλά σε αποδρομή. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη, όχι μόνο για την κοινωνική πλειοψηφία αλλά και για την κοινωνική ειρήνη», αναφέρει στο κλείσιμο της ανακοίνωσης.