Κεκλεισμένων των θυρών το υπουργικό για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Κεκλεισμένων των θυρών το υπουργικό για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει από τις 13:00 περίπου το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, στη σκιά των αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και έγκριτων συνταγματολόγων. 

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στις αλλαγές παρά το γεγονός ότι δέχεται σκληρή κριτική για αντιθεσμική συμπεριφορά και μεθοδεύσεις την ώρα που ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει την προκήρυξη εθνικών εκλογών. 

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προσερχόμενος στο υπουργικό, αναφέρθηκε στις επικρίσεις των συνταγματολόγων και ζήτησε «να εκφράζουν το Σύνταγμα και όχι τις πολιτικές τους θέσεις».

Το υπουργικό συμβούλιο έρχεται μία ημέρα μετά την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία ζητούσε συναίνεση για τη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ απάντησε αρνητικά στην επιστολή Καλογήρου τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να συναινέσει σε μια εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία». «Ο διορισμός της ανώτατης Δικαιοσύνης από την παρούσα κυβέρνηση θα ήταν πράξη αντισυνταγματική και παράνομη» σημειώνεται στην απάντηση, στην οποία αναφέρεται ότι δια της επιστολής του ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγνωρίζει ότι εγείρεται πολιτικό ζήτημα.

Διαβάστε ακόμα:

- Δ. Παπαγγελόπουλος: «Να μην εκφράζουν πολιτικές θέσεις οι συνταγματολόγοι»