Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ακλόνητο φαβορί ο Ανδρουλάκης για την επόμενη Κυριακή - Που κρίθηκε η μάχη

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ακλόνητο φαβορί ο Ανδρουλάκης για την επόμενη Κυριακή - Που κρίθηκε η μάχη

Ακλόνητο φαβορί ενόψει του δεύτερου γύρου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ σε έξι ημέρες από σήμερα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δέκα περίπου μονάδες διαφορά με τον Γ. Παπανδρέου πολύ δύσκολα μπορεί να καλυφθούν - κάτι που αναγνώριζαν ακόμη και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Αφενός επειδή ακόμη και αν υπάρξουν συμμαχίες δεν αρκούν για να καλύψουν τη διαφορά, αφετέρου γιατί στον δεύτερο γύρο, όπως και το 2017, θα είναι πολύ λιγότεροι αυτοί που θα προσέλθουν στις κάλπες, δεδομένης και της διαφοράς των δέκα μονάδων μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίες οι χθεσινοβραδινές πληροφορίες που ήθελαν τον Γ. Παπανδρέου, μπροστά στον κίνδυνο να καταποντιστεί με ευρύτατη διαφορά, να ανακοινώνει ότι δεν θα κατέλθει στον β' γύρο, αναγνωρίζοντας τη νίκη του ευρωβουλευτή. Αυτό ωστόσο δεν συνέβη, με τον πρώην πρωθυπουργό να δίνει ραντεβού στους πολίτες για την άλλη Κυριακή.

Με ενσωματωμένο το 90,50% των ψήφων (το 90,61% των εκλογικών κέντρων - 242.500 ψήφοι):

- Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος καθαρά με 37,03% (89.159).

- Δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,79% (66.920).

- Τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,96% (62.507).

- Έπονται οι Παύλος Χρηστίδης με 3,26% (7.840), Χάρης Καστανίδης με 2,98% (7.185), Παύλος Γερουλάνος με 2,97% (7.161).

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει διπλασιασμό των ποσοστών του από το 2017 καθώς τότε στον α' γύρο είχε συγκεντρώσει 51.736 ψήφους (ποσοστό 24,73%) και στον β' γύρο 66.483 ψήφους (43,25%).

Τα αποτελέσματα στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας δείχνουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στην Κρήτη όπου πήρε ποσοστό άνω του 60%, αλλά και σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Νησιά.

Αναφορικά με τον Γ. Παπανδρέου, η δύναμη του ήταν κυρίως στην Αθήνα, ενώ στην Αττική πρώτευσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και στον Πειραιά.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Νίκος Ανδρούλάκης μίλησε για αυτόνομη πορεία υποστηρίζοντας πως η «Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία στέλνοντας μήνυμα αναφορικά με την επόμενη Κυριακή αφού σημείωσε πως θα τιμήσει την εντολή για ενότητα και ανανέωση.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίσθηκε να κλείνει το ραντεβού της επόμενης Κυριακής εκτιμώντας πως η διαφορά των 10 περίπου ποσοστιαίων μονάδων δύναται να καλυφθεί και να επανακάμψει στην προεδρία του κόμματος μιλώντας και αυτός περί ΠΑΣΟΚ.