Εγκαινίασαν και... προεκλογικά το Μετρό Θεσσαλονίκης

Εγκαινίασαν και... προεκλογικά το Μετρό Θεσσαλονίκης

Σε προεκλογική φιέστα μετατράπηκαν τα «αποκαλυπτήρια» του πρώτου συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης που έφτασε στην πόλη και... θα ξεκινήσει δοκιμαστικές διαδρομές.

Μετά τα «εγκαίνια» στους... μουσαμάδες του υπό κατασκευή Μετρό Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Αλ. Τσίπρα, λίγες μέρες πριν τις κάλπες των Αυτοδιοικητικών Εκλογών αλλά και των Ευρωεκλογών, ο Χρήστος Σπίρτζης, ως ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, μάλλον ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς παρευρέθηκαν στα... αποκαλυπτήρια των βαγονιών που αναμένεται να ξεκινήσουν δοκιμαστικές διαδρομές το φθινόπωρο και... άγνωστο πότε θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Τα τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους άνω των 51 μέτρων, βρίσκονται από χθες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε η τοποθέτησή τους με γερανό πάνω στις ράγες, η συναρμολόγησή τους και τα «αποκαλυπτήρια».

«Θα γίνουν δοκιμές και πάνω στις σιδηροτροχιές στο αμαξοστάσιο, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου, πιθανότατα προς το τέλος του Σεπτεμβρίου» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο ο συρμός ξεκίνησε από το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια και στη συνέχεια πέρασε από το Μπρίντιζι στην Ηγουμενίτσα με καράβι, πριν συνεχίσει οδικώς το ταξίδι του για τον τελικό προορισμό του το πρωί της Τρίτης. Το βάρος και ο όγκος των βαγονιών δε, ήταν τέτοια, ώστε οι τράκτορες που τα μετέφεραν δεν μπορούσαν να αναπτύξουν ταχύτητα άνω των 30 χιλιομέτρων, στη διαδρομή από το εργοστάσιο της "Hitachi" στη Νότια Ιταλία μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε φωτογραφίες: