7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Έχασε τη βουλευτική έδρα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Έχασε τη βουλευτική έδρα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των ψήφων στο εκλογοδικείο που είχε ζητήσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Β2 Περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Αθηνών, με νικητή να αναδεικνύεται ο συνυποψήφιός του Θανάσης Παπαχριστόπουλος με διαφορά έξι ψήφων. Δεν έχει ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση των σταυρών, υποστηρίζει με νεώτερες δηλώσεις του ο κ. Κουρουμπλής.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουρουμπλής - σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- έμεινε εκτός Βουλής για έξι ψήφους διαφορά, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και ζήτησε επανακαταμέτρηση, η οποία, όπως ανέφεραν, ολοκληρώθηκε και η τελική διαφορά ανήλθε στους έξι ψήφους, οπότε και επικυρώθηκε η εκλογή του κ. Παπαχριστόπουλου. Ο Βουλευτής καταλαμβάνει την τελευταία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ με 13.912 σταυρούς

Υπενθυμίζεται ότι στο Β2 Δυτικό Τομέα Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τέσσερις βουλευτές: Γιάννη Δραγασάκη, Δημήτρη Βίτσα, Χαρά Καφαντάρη και τελευταίο τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Κουρουμπλής με δηλώσεις αναφέρθηκε στο θέμα υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση των σταυρών και ότι απομένουν να μετρηθούν ακόμα 141 εκλογικά τμήματα, η καταμέτρηση των οποίων θα ολοκληρωθεί αύριο. 

Διαβάστε ακόμη: Π. Κουρουμπλής: Δεν έχει ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση των σταυρών