Ε. Τσακαλώτος: Οι Παοκτζήδες και η Αριστερά είναι μεγαλόκαρδοι και δεν έχουν μικροπρέπεια

Ε. Τσακαλώτος: Οι Παοκτζήδες και η Αριστερά είναι μεγαλόκαρδοι και δεν έχουν μικροπρέπεια

Ψήφο εμπιστοσύνης στον ΠΑΟΚ και δη στους φιλάθλους του έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος στον απόηχο όσων έχουν συμβεί με τον οπλοφόρο Ιβάν Σαββίδη, χαρακτήρισε τους Παοκτζήδες μεγαλόκαρδους και ανθρώπους που δεν έχουν μικροπρέπεια. «Ως Παοκτζής μπορώ να δεχθώ ότι ο καλύτερος πασαδόρος στο βόλεϊ,  δεν ήταν Παοκτζής αλλά ο Θανάσης Μουστακίδης που έδινε τρομερές πάσες και κάρφωναν οι άλλοι», είπε εννοώντας ότι  ο κ. Κουτσούκος του έδωσε πάσα για να απαντήσει σχετικά με την τοποθέτηση του Φ. Κουτεντάκη στο γραφείο Προϋπολιγισμού του Κράτους στη Βουλή.

«Μπορούμε να πούμε τον Κουτσούκο ως τον Μουστακίδη του ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε και υπενθύμισε (από την δική του σκοπιά) τι συνέβαινε στο παρελθόν. Έδωσε ως παράδειγμα την παραίτηση της κυρία Μπαλαφούσια από τη θέση του συντονιστή ενώ εξήρε τον κ. Κουτεντάκη αλλά και (για τα μάτια του κόσμου) τον προκάτοχό του Π. Λιαργκόβα! «Όταν ήρθαμε εμείς στα πράγματα κρατήσαμε τον κ. Κουτεντάκη. Μόνο μια φορά είχαμε διαφωνία που του εξηγήσαμε ότι έκανε μεγάλο λάθος . Ο άνθρωπος που είναι σοβαρός μου απάντησε ότι έχεις δίκιο Ευκλείδη δεν είχα τα στοιχεία. Και τελείωσε η θητεία του», είπε κυνικά ο κ. Τσακαλώτος  προσθέτοντας βέβαια ότι ο κ. Λιαργκόβας είναι φίλος του αλλά είναι και στους καταλόγους της ΝΔ.

Κατά τη δευτερολογία του ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να απαντήσει στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκο, ο οποίος τον είχε εγκαλέσει για τον διορισμό ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ανεξάρτητη αρχή. «Εγώ δέχομαι την κριτική. Δέχομαι κριτική από απλούς πολίτες και από Συριζαίους και από μη Συριζαίους. Εμείς επιλεγούμε τους ανθρώπους με αξία. Μέσα στο αναπτυξιακό μας σχέδιο είναι να χτυπήσουμε το πελατειακό κράτος που είναι συνώνυμο του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πάντως, επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μια «καθεστωτική αντίληψη που ταυτίζει το κράτος με τους Θεσμούς. «Θα μπορούσατε να κάνετε μια συναινετική επιλογή. Ούτε τα βιογραφικά των υποψηφίων δεν δώσατε στα μέλη της επιτροπής. Υποδείξατε τον πολιτικό σας υφιστάμενο για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο με την εκτέλεση του προϋπολογισμού», κατέληξε ο κ. Κουτσούκος.

Αλέξανδρος Διαμάντης