Δημοσκόπηση: Μονοψήφια ποσοστά για Νοτοπούλου, Γιαννούλη, μεγάλη πτώση  ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Δημοσκόπηση: Μονοψήφια ποσοστά για Νοτοπούλου, Γιαννούλη, μεγάλη πτώση ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, η οποία καταγράφει πανωλεθρία για την υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση  για την εφημερίδα Karfitsa η Κατερίνα Νοτοπούλου κυμαίνεται σε μονοψήφια νούμερα της τάξης του 8,2%, σταθερά πρώτος είναι ο Νίκος Ταχιάος με 16,2% και δεύτερος ο Γιώργος  Ορφανός με 14,3%. Τρίτος είναι ο Κώστας Ζέρβας με 12,4%. Στην πέμπτη θέση εντοπίζονται με ποσοστό 7% ο Σπύρος Βούγιας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Όσον αφορά στις Περιφερειακές Εκλογές, ο Τζιτζικώστας εμφανίζεται πανίσχυρος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με ποσοστό 53. 2 % , ενώ υπάρχει και ένα σημαντικό τμήμα αναποφάσιστων, από το οποίο « έχει να εισπράττει» ένα τουλάχιστον τμήμα τους. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, περιορίζεται στο μονοψήφιο ποσοστό του 8,5%.

Η δημοσκόπηση κατέγραψε και την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά της το κλίμα γενικευμένης αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,1% (με αναγωγή 33,9%), με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 12% (με αναγωγή στο 13,5%).