Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 16,1 μονάδων η ΝΔ – Διχασμένοι οι πολίτες για το εμβόλιο

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 16,1 μονάδων η ΝΔ – Διχασμένοι οι πολίτες για το εμβόλιο

Μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, ενώ οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το αν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 16,1 ποσοστιαίες μονάδες, με το 35,1% να απαντά ότι θα ψήφιζε ΝΔ αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή και το 19% να απαντά ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν με 6,1% το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Η πλειοψηφία (51%) αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση και ακόμα θετικότερη (58%) είναι η αξιολόγηση του πρωθυπουργού. Αντιθέτως, επτά στους δέκα πολίτες αξιολογούν αρνητικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται καθαρά και στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών (με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι τρίτς πίσω από την Φώφη Γεννηματά) όπως και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 45% έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα.



Το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 42% προς τη λάθος. Το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες είναι με διαφορά η επιδημία του κορoνοϊού και η ιατρική περίθαλψη (54%) και ακολουθεί η οικονομία (21%) και η ανεργία (7%). Σημειώνεται ότι μόνο το 11% αξιολογεί θετικά τη σημερινή οικονομική κατάσταση.



Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορoνοϊού, δύο στους τρεις πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι και θεωρούν ότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας.

Το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κορoνοϊό, ενώ το 41% εμφανίζεται αρνητικό. Θετικότερη στάση έναντι του εμβολίου έχουν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.